Societat
Mossos d'Esquadra
Foto: Mossos d'Esquadra | Mossos d'Esquadra
Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra incorporen 762 nous agents arreu de Catalunya

Temps de lectura: 3 minuts
Mossos d'Esquadra
Foto: Mossos d'Esquadra | Mossos d'Esquadra

Fins a 762 nous agents dels Mossos d'Esquadra de la 30 promoció s'incorporen al cos de seguretat catalana. 

Per què és important? Una de les principals preocupacions de la ciutadania catalana és la falta de seguretat en els seus municipis. La incorporació dels nous agents es troba dins de l'objectiu de la Generalitat de garantir la "seguretat de proximitat" i reforçar els afectius del cos. 

Què en sabem? Aquest dimecres, el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha donat la benvinguda a 762 nous agents de la nova promoció que s'han incorporat al cos de seguretat de Catalunya. 

  • Del total de noves incorporacions, 468 són homes i 294 són dones. 

Situació actual: Després d'haver-se estat formant durant un any, els més de 700 nous agents sortiran als carrers a patrullar per tot el territori i suposarà així l'inici de la seva carrera professional i de servei públic. 

  • Aquesta incorporació forma part de l'objectiu de la Generalitat de reforçar la plantilla dels Mossos d'Esquadra en 22.000 agents l'any 2030. 

Què diu? El conseller Elena ha assegurat que “l’element més important per garantir la seguretat és la proximitat. Ser a prop de la realitat i del dia a dia de la vida de la gent és imprescindible”.

  • “La seguretat és acompanyar, ser a prop de la ciutadania i d’on passen les coses”, ha afegit.

En xifres: Pel que fa a la distribució d'aquests nous agents per les diverses regions policials de Catalunya és la següent:

  • La Regió Policial de Barcelona suma 215 nous agents: Es reforcen principalment l’ABP de Ciutat Vella (77 agents), seguida de les d’Horta-Guinardó (24 agents), Eixample (20 agents) i Sant Martí (19 agents).
  • La Regió Policial Metropolitana Nord suma 136 agents nous: Destaquen els 21 nous agents a la comissaria de Terrassa, els 15 de Badalona o els 10 que s’incorporen a Granollers i a Mataró.
  • La Regió Policial Metropolitana Sud es destinen 104 nous agents: Es reforça sensiblement l’ABP d’Hospitalet de Llobregat (21 agents), a més de Sant Feliu de Llobregat (11 agents), el Prat de Llobregat (10 agents) o Martorell (9 agents).
  • La Regió Policial de Girona compta des d’ara amb 78 agents nous: destaquen els 13 que s’incorporen a la ciutat de Girona, els 10 de Figueres i els 10 de La Jonquera o els 8 de Blanes. 
  • La Regió Policial Central es reforça amb 55 nous agents: es notarà notablement la dotació tant a Vic (13 agents) com a Manresa (12), i destaquen també els 6 nous agents destinats a Moià.
  • La Regió Policial del Pirineu Occidental es reforça notablement amb 52 nous agents: L’ABP de Vielha e Mijaran suma 13 nous agents, a més de Sort o El Pont de Suert amb 10 nous agents en cadascun dels llocs.
  • La Regió Policial de Ponent s’incorporen 45 nous agents: A la ciutat de Lleida s’hi destinen 9 nous agents, la mateixa xifra que a Mollerussa. També destaquen els 8 nous agents de Balaguer o els 7 de Ponts.
  • La Regió Policial del Camp de Tarragona s'incorporen 51 nous agents: amb un reforç destacable a El Vendrell i Reus, amb 9 agents nous a cada comissaria, a més de Salou i Vila-seca i la ciutat de Tarragona, amb 8 agents a cada ABP.
  • La Regió Policial de les Terres de l’Ebre suma 26 nous agents: amb un reforç notable a l’ABP de Mora d’Ebre (11 nous agents), a més de Gandesa (6 agents) o Amposta (4 agents)