Societat
Gibraltar
Foto: Gibraltar | EFE
Territori

Espanya avisa el Regne Unit sobre els vaixells a Gibraltar: "Injustificable"

Temps de lectura: 1 minut
Gibraltar
Foto: Gibraltar | EFE

Espanya ha traslladat el seu malestar al Regne Unit per la presència de vaixells britànics en aigües espanyoles al voltant de Gibraltar. 

Per què és important? Gibraltar i el seu entorn es converteixen, de nou, en una nova polèmica entre Espanya i el Regne Unit. Tres incidents amb diferents vaixells anglesos durant aquests mesos de juliol i agost han encès totes les alarmes espanyoles. 

Què en sabem? El ministre d'Assumptes Exteriors, José Manuel Albares, ha enviat una carta al Regne Unit on ha traslladat la seva "enèrgica protesta" per la "injustificable" presència de vaixells britànics al voltant de Gibraltar. 

  • Segons apunta El País, el ministre també ha destacat en la missiva els tres "greus incidents" que s'han produït amb aquests vaixells durant aquests últims mesos de juliol i agost. 

En detall: El ministeri ha recopilat tres incidents que considera de gravetat extrema. 

  • El primer es va produir el passat 1 de juliol, quan un vaixell del Regne Unit va abocar combustible en aigües espanyoles. 
  • L'altre incident que assenyala Exteriors va tenir lloc el 14 d'agost, quan tres embarcacions angleses van interrompre la feina d'una embarcació de vigilància duanera espanyola mentre perseguia un altre vaixell. 
  • L'últim incident es va produir el 21 d'agost, quan un pesquer espanyol va ser fustigat també en aigües properes a Gibraltar de sobirania espanyola.
Categoria: Societat