Societat
Assetjament

Dimiteix el vicerector de la UB Jordi Matas per les acusacions d'assetjament sexual

Temps de lectura: 2 minuts

El vicerector de la Universitat de Barcelona, Jordi Matas, ha presentat la seva renúncia després de fer-se públiques les acusacions per un presumpte cas d'assetjament sexual a una alumna.

Qui ho diu: La mateixa UB ha difós un comunicat.

  • “Davant la necessitat de preservar la institució comuniquem que el Dr. Jordi Matas ha presentat la renúncia a les seves responsabilitats de gestió per tal de poder endegar sense limitacions institucionals les accions legals que creu oportunes per defensar la seva honorabilitat”.

Més en detall: En aquest comunicat, la universitat pública surt en defensa de la seva actuació.

  • “Els fets van tenir lloc fa alguns anys i varen ser objecte d'anàlisi i informe d'acord amb el protocol existent en aquell moment”.
  • “És absolutament legítim que amb la mirada actual es puguin fer valoracions sobre aquesta qüestió, però el que no és factible és assumir com a cert que els treballs d'aquells moments sobre els fets donin com a conseqüència una resolució fallida que calgui reobrir”.
  • “No existeix cap argument per a fer-ho, ans al contrari, els responsables són persones de trajectòria acadèmica rigorosa i acreditada”.

Context: El digital elDiario.es va fer públic recentment aquest presumpte cas d'assetjament sexual del vicerector Jordi Matas a una estudiant el 2016.

Arran de la notícia, més d'un centenar de professors de la UB havien demanat:

  • L’obertura d’una investigació independent.
  • El cessament cautelar de Matas com a vicerector.
  • La revisió dels protocols d'avaluació de casos d'assetjament de la universitat.

Els estudiants de la UB es van afegir dimarts a aquesta petició amb una concentració al claustre de Lletres de l'edifici històric de la universitat per demanar la dimissió del catedràtic. Acusen el Rectorat d’haver-lo protegit.

Categoria: Societat
Etiqueta: Assetjament