Societat
Hospital Clínic
Foto: Hospital Clínic | Ajuntament de Barcelona
Rànquing

L'Hospital Clínic de Barcelona, millor hospital de Catalunya i quart d'Espanya

Temps de lectura: 2 minuts
Hospital Clínic
Foto: Hospital Clínic | Ajuntament de Barcelona

L’Hospital Clínic de Barcelona és el millor hospital de Catalunya i se situa en quart lloc a escala nacional, segons l’índex d’excel·lència hospitalària 2023. 

Per què és important? En el rànquing autonòmic, el Clínic i l'Hospital Universitari Vall d’Hebron mantenen la primera i la segona posició. En el marc d'Espanya, conformen el quart i cinquè lloc del rànquing nacional.  

  • Però no són els únics hospitals de Catalunya que apareixen a la llista. En la novena i desena posició estatal s'hi troben el Centre Mèdic Teknon i Quirónsalud Barcelona.
  • Aquests dos altres centres fan que Catalunya sumi un total de 4 hospitals en el top 10, completat per l'únic centre valencià present a la llista, l'Hospital Universitari i Politècnic La Fe, en vuitè lloc. 
     

En detall: Tot i això, són els hospitals de Madrid els qui lideren el rànquing estatal. 

  • La comunitat madrilenya encapçala les tres primeres posicions amb la Fundació Jiménez Díaz, que torna a repetir lideratge, La Paz a la segona posició com l'any passat i el Gregorio Marañón, que ha pujat a la tercera.

Com funciona: L'Índex d'Excel·lència Hospitalària analitza els centres hospitalaris espanyols públics i privats amb un major compromís amb la qualitat i la sostenibilitat d'un sistema de salut universal.

  • Per a elaborar-ho, té en compte paràmetres com la qualitat assistencial, el servei hospitalari, el benestar i la satisfacció percebuts pel pacient, així com la capacitat innovadora, l'atenció personalitzada i l'eficiència en l'ús dels recursos assignats. 
  • S'han realitzat 2.100 enquestes a professionals de l'àmbit de la salut a Espanya procedents de diferents hospitals. 
  • A més, el Clínic també apareix entre els 100 millors centres sanitaris del món. En concret, es troba en la posició número 62, segons el rànquing World's Best Hospitals 2023. 

 

Categoria: Societat
Etiquetes: Salut Hospitals