Societat
Cadells rescatats per la Policia Nacional
Foto: Cadells rescatats per la Policia Nacional | Policía Nacional
Maltractament animal

Rescaten un centenar de cadells maltractats a Girona i Madrid

Temps de lectura: 2 minuts
Cadells rescatats per la Policia Nacional
Foto: Cadells rescatats per la Policia Nacional | Policía Nacional

La Policia Nacional ha desarticulat una organització criminal que es dedicava a la cria i venda il·legal de cadells. Els agents han detingut vuit persones a Girona i Madrid i han rescatat a més d'un centenar d'animals. 

Què en sabem? L'organització es dedicava a la importació, cria i venda il·legal d'animals, sobretot cadells de diferents races. Durant el registre s'han localitzat restes d'animals enterrats i medicació per practicar l'eutanàsia a gossos i gats. 

  • A la venda es destinaven tots els animals disponibles, estiguessin sans, malalts o incubant malalties contagioses, la qual cosa provocava, en diverses ocasions, que al cap de poc temps de la venda l'animal morís.

En detall: La policia ha detingut a vuit persones a les províncies de Girona i Madrid acusades dels delictes de maltractament animal continuat, estafa, intrusisme professional, falsificació documental i pertinença a organització criminal. 

  • En els registres policials s'ha trobat passaports i cartilles veterinàries, talonaris de receptes, segells veterinaris i medicaments per a animals. 
  • A l'operació s'han intervingut 3.000 euros en efectiu i s'han bloquejat comptes i dipòsits bancaris gestionats per l'organització.

En profunditat: La investigació, realitzada pel grup especialitzat en la lluita contra delictes contra el medi ambient de la Policia Nacional, va començar després de rebre informació sobre una organització criminal que es dedicava a la importació de cadells de gossos des de països d'Europa de l'Est i, que una vegada a Espanya, eren venuts amb documentació falsa. 

  • Els investigadors van poder descobrir que l'organització adquiria els animals a "granges" d'Eslovàquia i Hongria o altres criadors de l'estat espanyol. 
  • Els animals que s'adquirien de fora d'Espanya venien per carretera en viatges de més de 15 hores. 

A més: Les cartilles que s'han trobat dels cadells contenien diferents alteracions com el canvi a una edat inferior o l'eliminació de malalties que podien patir els animals. 

Per acabar: Durant la investigació ha estat fonamental la col·laboració de diferents associacions i entitats protectores d'animals incloses les contractades pels diferents ajuntaments on s'han realitzat les intervencions, la de l'Àrea de Protecció Animal de la Direcció General d'Agricultura, Ramaderia i Alimentació de la Comunitat de Madrid, la Direcció General de Drets dels Animals i la dels serveis veterinaris de la Policia Nacional.

Categoria: Societat