Societat
Imatge d'un llit d'hospital
Foto: Imatge d'un llit d'hospital | Flickr
Col·lapse

Hospitals col·lapsats i metges desbordats: on són els diners del Govern?

Temps de lectura: 2 minuts
Imatge d'un llit d'hospital
Foto: Imatge d'un llit d'hospital | Flickr

Metges de Catalunya han acusat el Govern de no prendre les mesures necessàries per evitar el col·lapse a urgències. 

Per què és important? L'organització sindical creu que la situació de desbordament que viuen ara els centres d'atenció primària a causa de l'augment de les infeccions respiratòries no és inevitable. 

  • La situació és “perfectament previsible” en aquests mesos d'hivern i les mesures a prendre són “conegudes”. 
  • L'organització apunta al “dèficit de planificació i la manca de personal” com a causes principals de la tensió que experimenten “des de fa molts anys” els dispositius sanitaris en aquestes mateixes dates.
  • El Departament de Salut fa un pla i hi destina una partida pressupostària per reforçar el personal, "però la realitat és que aquests reforços no arriben i tot l’excés assistencial recau sobre uns professionals que, abans de l’epidèmia, ja estaven sobrecarregats i esgotats”, explica Metges de Catalunya. 

Què diuen? El sindicat mèdic assegura que la gestió dels espais i els recursos disponibles als centres hospitalaris també requereix una revisió per part de Salut.

  • En aquest sentit, afirma que mantenir plantes i llits hospitalaris tancats, com passa en alguns centres, “no està justificat” en l’actual situació epidèmica, en què la grip s’està mostrant més virulenta que els darrers anys.
  • “El drenatge i l’ingrés de pacients de complexitat mitjana i alta ha de ser prioritari”, afegeix. 

Situació actual: El Vallès Occidental, amb una població de més de 900.000 habitants, ja és un dels territoris que més està patint la saturació dels serveis sanitaris.

  • Els tres únics hospitals públics de la comarca (Parc Taulí de Sabadell, Hospital de Terrassa i Mútua de Terrassa) tenen les urgències col·lapsades i els pacients s’esperen durant moltes hores i s’amunteguen als passadissos, denuncia el sindicat. 
  • "És difícilment comprensible que una ciutat com Terrassa, amb més de 225.000 habitants, encara no tingui un centre d’urgències d’atenció primària que atengui la ciutadania les 24 hores”, denuncien. 
  • A més, les infraestructures "són insuficients davant el creixement i l’envelliment d’una població que demanda cada vegada més atenció", conclouen. 
Categoria: Societat
Etiquetes: Salut Hospitals