Societat
Targeta
Foto: Targeta | Twitter / @JosepMartBlanch

Abogados Cristianos denuncia la T-Drogues: La polèmica targeta finançada pel Govern

Temps de lectura: 2 minuts
Targeta
Foto: Targeta | Twitter / @JosepMartBlanch

Abogados Cristianos ha presentat una querella per un delicte contra la salut pública contra els membres de la Secretaria Tècnica de la Federació de Casals Joves de Catalunya per la polèmica T-Drogues.

Per què és important? Aquestes targetes van generar una forta controvèrsia per les instruccions que es poden llegir. Entre les quals es resumeixen els passos per esnifar la droga correctament, amb seguretat. 

Què en sabem? Abogados Cristianos considera que han incorregut en un delicte contra la salut pública per la campanya i els acusen de "promoció del consum de drogues".

  • L'organització de juristes denuncia que totes aquestes accions es financen amb els diners de tots, ja que "la Federació de Casals de Joves de Catalunya va rebre 230.000 euros de subvencions només el 2023".
  • L'organització també ha demanat retirar el lot que reparteix l'entitat com a mesura cautelar.

Per la seva banda, Casals de Joves de Catalunya va afirmar que la campanya pretén proporcionar informació i recursos de prevenció i reducció de riscos a adults de 18 a 30 anys que consumeixen drogues.

  • L'empresa Energy Control, que ha assessorat la polèmica campanya sobre el consum de drogues de la Federació de Casals de Joves, ha defensat que la proposta "s'ha tret de context".

Context: La proposta ja va sorgir fa més de tres anys i fins ara no havia generat tanta controvèrsia, ja que només es feia arribar a les persones  amb les quals "els missatges de prevenció universal ja no funcionen".

En detall: A la targeta es llegeixen les següents instruccions: "Pica bé el que vagis a prendre, canvia la fossa nasal de tant en tant, neteja't amb aigua tèbia el nas, els turulos són d'ús unipersonal i intransferible". 

  • Amb la targeta, també adjunten un paper i un sèrum per a esnifar, "perquè hi ha gent que contrau malalties utilitzant altres utensilis".  

Reaccions: El doctor Jaume Padrós es va mostrar "estupefacte" davant d'aquesta campanya i insisteix que no la veu adequada. 

Categoria: Societat
Etiqueta: Droga