Societat
Manifestació de les infermeres a Barcelona
Foto: Manifestació de les infermeres a Barcelona | @CatInfermeres | X
Vaga

Les infermeres, en vaga i fartes del conseller de Salut: "Ens menysprea"

Actualitzat: Dilluns, 8 de gener de 2024. 12:15
Temps de lectura: 2 minuts
Manifestació de les infermeres a Barcelona
Foto: Manifestació de les infermeres a Barcelona | @CatInfermeres | X

Les infermeres tornen a sortir al carrer i fer vaga per mostrar el seu rebuig a l'actual conseller de Salut, Manel Balcells. 

Per què és important? Després de diversos dies de manifestacions i vagues, el sindicat d'Infermeres de Catalunya ha tornat a sortir al carrer per mostrar el seu descontentament amb l'actual executiu de Pere Aragonès. 

El motiu: Entre les demandes més importants del sector, les infermeres volen el reconeixement de la categoria A1, que suposaria un augment del seu sou. 

  • Segons el sindicat "aquest reconeixement és prioritari i fonamental en tots els seus àmbits, sobretot en l'econòmic, i aquest ha de ser el punt de partida de qualsevol transformació". 

Situació actual: Aquest dilluns 8 de gener, centenars d'infermeres han sortit a manifestar-se pels carrers de Barcelona. L'objectiu és arribar al Palau de la Generalitat. 

  • La manifestació porta el nom d'"Unides cap a la Generalitat! Aragonès escolta", i ha tingut dos punts diferents d'inici a plaça Universitat i plaça Tetuan.
  • Les mobilitzacions estan sent especialment crítiques contra el conseller de Salut. En una de les pancartes que encapçalen les manifestacions s'hi pot llegir: "Un conseller que menysprea les infermeres, és un conseller que no valora la sanitat". 

A més: A les mobilitzacions s'hi han sumat els tècnics sanitaris amb una vaga indefinida. Reclamen que se'ls reconegui professionalment i denuncien que l'acord tancat entre l'ICS i el Departament de Salut no els té en compte.

D'on venim: El personal d'infermeria es manté en vaga des del 12 de desembre per la millora de les condicions laborals.

  • Després de negar-se a organitzar una reunió amb el sindicat, el conseller va cedir i va reunir-se la setmana passada amb les infermeres. Una reunió que no va desbloquejar la situació i és per aquest motiu que la vaga continua. 

Previsions: El sindicat també ha anunciat noves mobilitzacions per aquesta setmana, els dies 9, 10 i 13 de gener.

  • La manifestació d'aquest dimarts 9 de gener es farà davant del Departament de Salut, a Barcelona, sota el lema: "Visitem al conseller. Balcells, no t'amaguis". Des del sindicat s'ha fet una crida perquè les infermeres escriguin una carta al conseller que més tard li faran arribar.