Societat
Manifestació pel 8M
Foto: Manifestació pel 8M | Flickr
Enquesta

El 44% dels homes creu que s'ha arribat "tan lluny" en igualtat que se'ls discrimina

Temps de lectura: 2 minuts
Manifestació pel 8M
Foto: Manifestació pel 8M | Flickr

Un 44,1% dels homes i un significatiu 32,5% de les dones pensen que "s'ha arribat tan lluny en la promoció de la igualtat que ara s'està discriminant els homes", segons ha publicat una nova enquesta del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS). 

Per què és important? Les polítiques feministes i d'igualtat que s'han impulsat en els darrers anys han fet girar la truita i fan que gairebé la meitat dels homes se senti ara discriminat. 

En xifres: El CIS ha realitzat més de 4.000 entrevistes a homes i dones de més de 16 anys residents a Espanya. 

  • Si es compara la situació de fa 10 anys, el 70,7% dels espanyols afirma que ara les desigualtats són menors i la majoria de les dones també creu que han disminuït.
  • A més, un 81,2% de les dones assegura que "no aconseguiran la igualtat llevat que els homes també lluitin pels drets de les dones". El 74,2% dels homes també ho pensen. 
  • No obstant això, un 44,1% dels homes creuen que "s'ha arribat tan lluny" en la promoció de la igualtat de les dones que ara se'ls "està discriminant", una postura que mantenen també el 32,5% de les dones. 

En detall: L'estudi també mostra que les dones dediquen gairebé set hores a cura dels fills, el doble que els homes. També mostra que les dones encara són les principals encarregades de netejar, cuinar o fer la compra.

  • Pel que fa a la cura dels fills, elles dediquen 6,7 hores diàries a la tasca, mentre que els homes ocupen unes 3,7 hores del seu temps.
  • També les dones són les que més cura tenen de les persones dependents: 6 hores elles i 5 hores ells.
  • A més, el 13,8% de les dones assegura haver presenciat com un home assetjava sexualment una dona, percentatge que baixa al 8,1% dels homes.
  • Pel que fa als estereotips de gènere, encara un 66,5% dels espanyols creu que veure pornografia és més propi d'homes que de dones. Passa el mateix amb la idea de pagar per mantenir relacions sexuals: el 84,9% dels enquestats afirma que és més propi del sexe masculí.  
Categoria: Societat