Societat
Agents dels Mossos i la Guàrdia Civil
Foto: Agents dels Mossos i la Guàrdia Civil | Mossos d'Esquadra
Terrorisme

Almenys quatre detinguts en una operació antigihadista a diverses ciutats catalanes

Actualitzat: Dimarts, 16 de gener de 2024. 16:02
Temps de lectura: 1 minut
Agents dels Mossos i la Guàrdia Civil
Foto: Agents dels Mossos i la Guàrdia Civil | Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil han activat aquest dimarts al matí un operatiu policial conjunt contra el terrorisme gihadista a diversos punts de Catalunya i Extremadura.

En detall: Segons han informat els cossos policials a les xarxes socials, els agents s'han desplegat a Rubí, Sant Pere de Ribes i Martorell. També ho han fet a altres punts de l'estat com Mèrida, a Extremadura.

  • A l'operatiu hi participen agents dels Mossos del Grup Especial d'Intervenció (GEI), agents de la unitat d'explosius (Tedax), agents de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (Arro), agents de la unitat canina i la policia científica.
  • L'operació la instrueix el jutjat número 6 de l'Audiència Nacional i està sota secret d'actuacions.

A més. Un grup dels Mossos d'Esquadra també s'ha desplegat a Mèrida, en el marc de l'equip conjunt d'investigació amb la Guàrdia Civil.

Els detinguts: Els Mossos i la Guàrdia Civil han detingut almenys quatre persones en un dispositiu policial conjunt contra el terrorisme gihadista. Un dels detinguts és un intern de Brians 2. Un altre dels arrestats s’ha fet a l’entrada de Martorell i un altre a la de Sant Pere de Ribes.

  • A Mèrida se n’ha fet el quart. Pel que fa a l’entrada de Rubí, els agents no han trobat la persona que buscaven.

Context: Actualment, Espanya es troba en un nivell de 4 sobre 5, amb mesures que s'han reforçat després que esclatés la guerra a la franja de Gaza, i també amb la celebració de les festes de Nadal.