Societat
Aigua Xelida (Costa Brava)
Foto: Aigua Xelida (Costa Brava) | Turisme Palafrugell
Medi ambient

SOS Costa Brava, contra el PSC de Palafrugell per l'hotel a Aigua Xelida

Temps de lectura: 2 minuts
Aigua Xelida (Costa Brava)
Foto: Aigua Xelida (Costa Brava) | Turisme Palafrugell

SOS Costa Brava posa el crit d'alerta per la possible construcció d'un hotel a la cala Aigua Xelida, al Baix Empordà. 

Per què és important? Segons la plataforma, aquest dimarts 30 de gener, l’Ajuntament de Palafrugell celebrarà el Ple municipal on està previst que s’aixequi la moratòria urbanística que ha de permetre l'edificació d'aquest nou complex hoteler. 

Què en sabem? SOS Costa Brava fa una crida massiva a assistir a la sessió plenària per tal denunciar la situació i aturar el projecte.

  • Juli Fernández (PSC) va recuperar l'alcaldia de Palafrugell l'any passat (ja va ser alcalde entre 2011 i 2017) i governa amb majoria gràcies al pacte amb Som Gent del Poble. 
  • SOS Costa Brava és una federació formada per més de 25 entitats ecologistes que s’han unit amb l’objectiu de lluitar conjuntament per posar fre a una nova onada de projectes urbanístics i d’infraestructures que amenacen de fer desaparèixer per sempre l’essència a la Costa Brava.

Què diuen? Les entitats volen denunciar "la gravetat de la situació, alhora que no descarten que els fets puguin arribar a ser prevaricació". 

  • Afirmen que "el Pla General urbanístic del municipi preveia que el planejament per aquest hotel s’hauria de haver resolt abans de finalitzar el 2021 i, ben encetat el 2024, el govern palafrugellenc no ha resolt la moratòria urbanística i ha d’acceptar a tràmit el projecte urbanístic d’un hotel a Aigua Xelida, així com la conseqüent urbanització o reparcel·lació".
  • L'objectiu de la crida és "clamar que s’aturi aquest projecte i que es resolgui la moratòria desclassificant tots els sòls urbanitzables no consolidats al litoral".

Context. La cala Aigua Xelida està situada al nord del nucli de Tamariu, en un espai natural amb predomini de roques i pins. 

  • Tamariu es un petit poble, que pertany a Palafrugell, situat entre Fornells i Llafranc.
  • La cala d'Aigua Xelida, de gran valor ambiental i paisatgístic, està formada per diverses platges minúscules, com la de la Font, la de la Sorellera o la d'en Gotes, i una que és una mica més gran, la platja Gran.

 

Categoria: Societat
Etiqueta: Medi ambient