Societat
Unai Sordo, secretari general CCOO
Foto: Unai Sordo, secretari general CCOO | Comissions Obreres
Agricultura

CCOO, contra les tractorades: "Son empresaris del camp que exploten els treballadors"

Temps de lectura: 2 minuts
Unai Sordo, secretari general CCOO
Foto: Unai Sordo, secretari general CCOO | Comissions Obreres

Comissions Obreres ha anunciat que no donarà cap tipus de suport a les mobilitzacions del sector agrari. 

Per què és important? El sindicat s'ha desmarcat de les marxes lentes amb tractors organitzades per la pagesia a través d'unes declaracions polèmiques del seu president, que encara han escalfat més els ànims al sector. 

Què ha dit? Unai Sordo, secretari general de CCOO, ha volgut donar resposta a una demanda que, segons ell, es fa molta gent de manera habitual: "Per què aquestes mobilitzacions agrícoles no se solen vehicular a través dels sindicats de classe?". 

  • La seva resposta ha estat contundent: "Qui s'està mobilitzant no son treballadors i treballadores per compte al·liè, son empresaris del camp". 
  • "Sense treure cap tipus de legitimitat a la mobilització, crec que cal deixar-ho clar: aquestes són mobilitzacions bàsicament empresarials i que responen a interessos empresarials", ha afegit.
  • Sordo ha anat més enllà i ha assegurat que el ministre Planas es va reunir amb totes les associacions patronals del camp, però en cap cas "amb els representants de les treballadores i els treballadors del camp que treballen per a aquesta gent i moltes vegades en condicions d'una absoluta explotació". 
  • "Són els mateixos que s'estan oposant a les pujades del salari mínim interprofessional o que quan puja l'SMI diuen que s'ha d'incremetar la jornada de treball al camp perquè el preu/hora es mantingui igual", ha volgut matisar. 
  • "Aquest és el motiu pel qual no són mobilitzacions lligades a les organitzacions sindicals", ha conclòs. 

A més, segons CCOO, les mobilitzacions "estan sent molt minoritàries". 

Categoria: Societat