Societat
Menors accedint a un tren de Ferrocarrils
Foto: Menors accedint a un tren de Ferrocarrils | FGC
Trens

Viral: Un passatger d'FGC esclata contra la reserva de vagons per a escoles privades

Temps de lectura: 2 minuts
Menors accedint a un tren de Ferrocarrils
Foto: Menors accedint a un tren de Ferrocarrils | FGC

Un usuari de la línia Barcelona - Vallès de Ferrocarrils de la Generalitat, Toni Vall, ha denunciat a les xarxes socials la injustícia que suposa per als passatgers el servei de trens escolars que FGC ofereix a escoles i instituts. Segons aquest passatger, aquest servei acaba convertint-se, a la pràctica, en un privilegi per a "un col·legi privat per a nois". 

Per què és important? Tot i que no és un debat nou, la publicació d'aquest usuari a X (abans Twitter), s'ha viralitzat i ha estat compartida i comentada per molts altres usuaris de la xarxa social, cosa que demostra que no és un tema que estigui resolt. 

Què diu? El passatger es trobava a l'estació dels FGC de Sant Cugat a les 9:00h.

  • "Dos vagons reservats perquè viatgin còmodament (i amb molts seients buits) els estudiants d’un col·legi privat per a nois", denuncia. 
  • I afegeix, indignat: "Els altres vagons a reventar de passatgers com en una llauna de sardines".

Amb més detall. L'usuari del Metro del Vallès admet que és conscient que Ferrocarrils "ofereix aquest servei a tots els estudiants i centres educatius que ho demanin".  

  • Però alhora lamenta que la companyia "sap perfectament que a partir de Vallvidrera, pràcticament els únics estudiants usuaris són els d’aquest col·legi privat masculí".

Finalment, Vall llança la pregunta que ha encès la polèmica a les xarxes.

  • "Si hi ha tants seients buits, per què no permetre que entrin altres passatgers als vagons? Una mica de sentit comú, no?". 

Context. FGC té un apartat específic a la web on explica en què consisteix aquest servei. 

  • "El servei de trens escolars de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) és un programa pioner de transport escolar", s'afirma a la pàgina.
  • La companyia defineix aquest servei com a "un pla de mobilitat especialment dissenyat per a tots els escolars de fins a 16 anys que viatgen amb la Línia Barcelona-Vallès, una línia on es concentra un volum important de passatgers d’escoles o instituts".
  • Entre els "objectius bàsics" del programa, FGC destaca "afavorir la mobilitat dels estudiants en transport ferroviari, disminuir la congestió viària i augmentar la seguretat, el confort i l’accessibilitat dels menors, alhora que incrementar també el confort dels altres clients i clientes mitjançant l’agrupació d’aquests escolars individuals o en grup, de tipologia similar".

Reaccions. La publicació a les xarxes ha provocat comentaris de tot tipus. 

Categoria: Societat