Societat
Trinh Thi Khong
Foto: Trinh Thi Khong | X/@messi_ola99
Polèmica

Una dona reclama que ella, i no Maria Branyas, és la més longeva del món

Temps de lectura: 2 minuts
Trinh Thi Khong
Foto: Trinh Thi Khong | X/@messi_ola99

El rècord de la dona més gran del món estaria en dubte, segons publica The Mirror.

Què en sabem? Aquest 4 de març, la catalana Maria Branys va complir 117 anys, convertint-se així en la persona més longeva del món i només li falten 2 mesos per entrar a la llista de les 10 persones més velles de tota la història.

  • Ara, però, una dona vietnamita pretén robar-li el títol. Segons publica The Mirror, la Trinh Thi Khong assegura que té 119 anys, i per tant reclama el títol de persona més gran del món i el seu dret d'aparèixer al llibre Guinness dels rècords mundials.
  • La dona, natural de la província de Dong Nai, al sud del Vietnam, és protagonista als mitjans locals, que informen dels esforços que fa la seva família per homologar el rècord.
  • Trinh Thi Khong, que hauria nascut el 1905 segons els seus documents d'identificació. Si això fos així, destronaria Branyas com a persona més vella.

En detall: La dona vietnamita viu des de 2014 a Dong Nai amb la seva segona filla, Do Thi Ninh, de 82 anys. El seu fill més gran té més de 90 anys i actualment la seva família té 150 descendents.

  • La seva trajectòria ha estat reconeguda a la seva localitat i el 2023, quan va celebrar els 118 anys va rebre un certificat per reconèixer la seva edat per part de les autoritats locals.

D'altra banda, Maria Branyas va néixer el 4 d'abril del 1907 a San Francisco (Califòrnia, EUA), en una família catalana.  

  • De petita, quan tenia 7 anys, va arribar a Catalunya amb la família en ple esclat de la primera gran guerra del segle XX, l'any 1914. Té records que es remunten a la Primera Guerra Mundial i a la Guerra Civil Espanyola.

A més. La catalana es troba a dos mesos de convertir-se en una de les deu persones més longeves de la història. Segons l’associació Gerontology Research Group (GRG), que s'encarrega de la llista dels rècords Guinness en longevitat, ara mateix hi ha onze persones que han viscut més temps que Branyas, totes dones.

  • El pròxim 10 de maig la catalana en podria avançar a dues i així col·locar-se entre les 10 persones de la història més longeves. Només hi ha hagut quatre persones que han arribat als 118 anys i només una ha superat els 120 anys: la francesa Jeanne Calment, que va morir amb 122 anys i 164 dies. 
Categoria: Societat
Etiquetes: Successos Viral