Societat
Captures de les imatges del sistema d'alarma
Foto: Captures de les imatges del sistema d'alarma | X / @mossos
Successos

Enxampat a Terrassa un lladre que utilitzava un mètode que podem controlar

Temps de lectura: 1 minut
Captures de les imatges del sistema d'alarma
Foto: Captures de les imatges del sistema d'alarma | X / @mossos

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home com a presumpte autor d’un robatori a l'interior d'un domicili a Terrassa. El lladre va utilitzar el mètode del "marcador" abans d'entrar a l'immoble. Els marcadors són petits senyals que els delinqüents deixen a les portes per indicar quins habitatges estan buits i, per tant, són més adequats per entrar-hi i sostreure'n els objectes de valor.  

Per què és important? Gràcies a la col·laboració ciutadana i a les imatges del sistema d’alarma de la víctima, els agents van poder identificar i detenir el presumpte culpable. 

Què en sabem? En dies previs a les vacances de Setmana Santa, alguns ciutadans van denunciar l'aparició d'aquests marcadors a les portes d'accés de diversos immobles d'aquest municipi vallesà. 

  • El 30 de març la víctima va rebre un avís a través del seu sistema d’alarma domèstic on s'alertava de l'entrada d'una persona a l’interior del seu domicili.
  • En comprovar que el robatori s’havia consumat, va denunciar-ho a la comissaria de Terrassa.
  • Agents del Grup de Delinqüència Urbana van reconèixer el presumpte autor dels fets, de 52 anys, que va ser detingut el passat 3 d’abril.
  • L'endemà va passar a disposició judicial. 

Vídeo

Context. Els Mossos d'Esquadra ja han alertat la ciutadania en diferents ocasions sobre la importància de controlar la presència de marcadors en el propi habitatge, però també en el dels veïns. 

  • Habitualment, aquestes marques son peces de paper, plàstic o cola.