Societat
Pagès que ha fet la denúncia dels fets a Instagram
Foto: Pagès que ha fet la denúncia dels fets a Instagram | Instagram / @sota_terra
Agricultura

Viral: Pagès indignat amb el Govern perquè els Mossos li han confiscat les tòfones

Temps de lectura: 1 minut
Pagès que ha fet la denúncia dels fets a Instagram
Foto: Pagès que ha fet la denúncia dels fets a Instagram | Instagram / @sota_terra

Els fets van passar diumenge 7 d'abril. Una patrulla dels Mossos d'Esquadra va accedir a la plantació d'uns productors ecològics de tòfona negra a Torà (La Segarra) i els va requisar tot el producte, després d'aixecar-los una acta. 

Per què és important? Un pagès de la finca ha gravat un vídeo a Instagram denunciant els fets i s'ha fet viral. 

Què en sabem? Segons aquest agricultor, els agents van actuar emparats per una llei de l'any 1986, que "està totalment obsoleta". 

  • "Per inoperància o incompetència, o les dues coses a la vegada, el Departament d'Agricultura funciona amb una llei de l'any 86 que es va fer quan la recol·lecció de tòfones era 100% al bosc", assegura. 
  • I afegeix: "A dia d'avui aquesta recol·lecció és en un 98% a les plantacions". 

Què més diu? El pagès es mostra indignat amb el Govern per aquesta actuació policial: "No té nom", diu a l'inici del vídeo. 

  • "Aquesta llei està totalment obsoleta i uns servidors públics que estan cobrant dels nostres diners no han estat capaços de modernitzar-la", denuncia. 
  • "Els agricultors no tenim presumpció d'innocència, la tenim de culpabilitat", lamenta. 
  • I conclou el vídeo de queixa, molt contundentment, dirigint-se directament a David Mascort, conseller d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural: "Sr. Mascort, volem canvis reals, de dalt a baix. Hem de fer neteja. El Departament no funciona". 

Vídeo