Societat
Joan Ignasi Elena
Foto: Joan Ignasi Elena | Generalitat
Terrorisme

Interior admet que s'ha "intensificat" el risc d'atacs terroristes de llops solitaris

Temps de lectura: 1 minut
Joan Ignasi Elena
Foto: Joan Ignasi Elena | Generalitat

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha admès que el risc d'actuacions terroristes s'ha "intensificat" per part de llops solitaris.

Què diu? En una entrevista a Rac1, Elena ha assegurat que Catalunya continua en el nivell 4 d'atac terrorista, que és el mateix que hi ha a la comunitat autònoma des de fa un temps. 

  • Així mateix, però, el conseller ha reconegut que el risc actual que hi ha és que es pugui produir un atac d'una persona individual "amb allò que tingui al seu abast", com poden ser armes blanques, però no el risc de l'atac d'una xarxa organitzada. 
  • A més, Elena ha lamentat l'augment de la propaganda gihadista a les xarxes socials "amb l'objectiu de generar un clima de pànic entre la societat". 
  • L'alt nivell d'alerta terrorista ha fet que Interior hagi de fer més prevenció en actes significatius: "Els darrers sis mesos hem dedicat un 30% més d'hores a la prevenció que l'any anterior", explica. 

Context: Interior destinarà 300 efectius de seguretat i "més mitjans del que és habitual" al partit de futbol d'aquest dimarts entre el Barça i el PSG a l'Estadi Olímpic Lluís Companys de Montjuïc.

  • El desplegament arriba després que l'Estat Islàmic amenacés de perpetrar atemptats terroristes durant els partits d'anada dels quarts de final de la Lliga de Campions.

Per acabar: El conseller ha volgut enviar un missatge tranquil·litzador dient que "estem en les millors mans" per prevenir un atac terrorista: "El tema ens ha d'ocupar, però no podem caure en el parany del pànic".

Categoria: Societat