Societat
Pedraforca
Foto: Pedraforca | Wikipedia
Successos

Mor un excursionista després de relliscar per un pendent al Pedraforca

Temps de lectura: 2 minuts
Pedraforca
Foto: Pedraforca | Wikipedia

Un excursionista de Barcelona, de 38 anys, ha mort aquest dimecres al matí després de relliscar per un pendent glaçat i caure d'uns 120 metres mentre pujava al Pedraforca.

Què en sabem? L'excursionista havia sortit del refugi Lluís Estasen de Saldes amb dos companys més disposats a fer l'ascens al Pedraforca pel camí del Coll de Verdet, un dels més habituals per fer el cim.

  • Els tres homes, però, s'han desorientat i han accedit sense voler a una perillosa via d'escalada, coneguda com la Via Pany, la qual no estaven prou preparats per afrontar.
  • Ha estat en aquest moment quan, a causa de l'estat del terreny, complicat i relliscós per les gelades, l'home de 38 anys ha perdut l'equilibri en un pendent i ha acabat precipitant-se en una caiguda d'uns 120 metres.

En detall: Els Bombers de la Generalitat asseguren que no feia mal temps dimecres al matí malgrat que hi havia algunes zones on s'havia acumulat la boira, fet que pot haver reduït la visibilitat dels excursionistes en el moment que seguien la ruta per pujar al cim i s'han desviat del camí.

  • Cap a les 11:00 del matí del dimecres les forces de seguretat i equips de rescat van rebre la trucada d'emergència i es van presentar al lloc dels fets per localitzar l'excursionista, extreure'l amb cordes i traslladar-lo en helicòpter perquè fos atès pels serveis mèdics, que malauradament només van poder certificar la seva mort.

Per acabar: El GRAE va traslladar els acompanyants de la persona accidentada al camp de futbol de Saldes, on van rebre suport psicològic per part dels efectius del SEM.

Categoria: Societat