Societat
Viña Rock
Foto: Viña Rock | Viña Rock Oficial
Festivals

Organitzen una orgia en el Viña Rock de Villarobledo: ja hi ha més de 7.500 inscrits

Actualitzat: Dijous, 2 de maig de 2024. 14:54
Temps de lectura: 3 minuts
Viña Rock
Foto: Viña Rock | Viña Rock Oficial

Villarrobledo acull aquests dies un dels festivals més grans d'Espanya: el Viña Rock. Aquest any, però, la polèmica està servida amb un esdeveniment que s'ha organitzat per una altra banda i que no té res a veure amb els concerts: una orgia multitudinària on s'hi han apuntat milers de persones.

Per què és important? En el festival de música Viña Rock (que inclou la convocatòria d'una 'ViñaOrgía') s'ha organitzat un cos de seguretat en el qual hi intervindran més de 500 efectius de la Guàrdia Civil, cosa que afectarà negativament una gran part de municipis d'Albacete que aquests dies veuran minvar considerablement la seguretat ciutadana, segons denuncia l'AEGC.

A la pràctica: La crida a aquest esdeveniment s'ha fet a través de grups de Telegram i WhatsApp anomenats 'ViñaOrgía', sota el lema, "Si ens organitzem, follem tots".

  • Això va provocar diferents reaccions de tot el món a les xarxes socials i, tot i que van sortir molts crítics, la iniciativa ja compta amb més de 7.500 subscriptors.
  • Els organitzadors de l'orgia han assegurat que seguirà endavant: "Hem rebut tota mena d'insults, homofòbia i altres barbaritats", però això no els ha frenat per continuar amb la iniciativa. La cita s'ha convocat per aquest dijous les 12:00 amb una "trobada per conèixer-nos" a la plaça Ciutat de Villarrobledo. Una hora després està previst un taller d'iniciació a primers contactes en una orgia i per finalitzar un dinar conjunt. 
  • L'organització del festival i l'Ajuntament de Villarrobledo s'han mantingut aliens a aquesta iniciativa. Les autoritats han deixat clar que no han rebut sol·licitud per a l'organització d'aquest acte i que si la rebessin "es denegaria".
  • També s'ha programat una 'Besada Popular' a les portes del Viña Rock a les 21:00 del dia 3 de maig. És per això que l'Ajuntament confia en els cossos i la seguretat de l'Estat per impedir que això segueixi endavant.

Cartell de la 'ViñaOrgía' | Telegram

Què diuen? Els guàrdies civils han criticat que es destinin 500 agents a vigilar el Viña Rock i la 'ViñaOrgía' i que "els organitzadors gaudeixin un any més, de seguretat gratis total, mentre els ciutadans de les altres demarcacions queden desprotegits". 

  • A més, destaquen que "en aquesta ocasió, s'ha organitzat el 'ViñaOrgía', que vindrà acompanyada amb una 'Besada Popular' a les portes del Viña Rock. És a dir, a més de vetllar perquè es mantingui la seguretat al festival, els companys hauran d'estar vigilant perquè no es registrin delictes sexuals".
  • Els organitzadors també han ofert declaracions als mitjans de comunicació aquest dijous: "Han tractat el tema des de l'odi i traient de context la programació que hem enviat a través de les xarxes socials. Volem dir que volem follar en un context que no sigui violent, que sigui segur, ja que en festivals com aquest sabem que es mouen drogues".
  • L'organitzador ha continuat afirmant que "si la gent pot estar explicant quants grams de droga s'ha pres a la nit, però li fa vergonya parlar de sexe, és que vivim en un país profundament sexòfob. Si algun dia volem fer una orgia la farem sense cap problema ni prejudici". 

Categoria: Societat