Tecnologia i Ciència
Foto: | Pexels
Apple

Demanda massiva contra Apple per pràctiques "enganyoses" amb l'iPhone 6

Foto: | Pexels

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) considera que Apple va condicionar "de manera deliberada" als consumidors per renovar els seus mòbils, i ha presentat una demanda col·lectiva.

Per què és important? A Espanya aquesta problemàtica afecta uns 400.000 usuaris.

Els motius:

  • L'OCU considera que Apple va actualitzar el programari en els diferents models de l'iPhone 6 per emmascarar els problemes de rendiment de les seves bateries.
  • Aquesta actualització va causar una pèrdua de rendiment dels telèfons i els usuaris van pensar que l'iPhone se'ls havia quedat vell.

Què diuen? L'OCU considera que Apple va condicionar "de manera deliberada" als consumidors per renovar els seus mòbils, causant-los un perjudici econòmic que es xifra entre 40 i 80 milions d'euros, aproximadament.

A partir d'ara: El jutjat ha admès a tràmit la demanda col·lectiva. Ara l'OCU exigeix una indemnització que oscil·la entre el 99 i els 189 euros per als usuaris espanyols. Els usuaris encara poden inscriure's en la campanya.

  • L'organització assumeix tots els costos i els afectats no hauran d'assumir cap despesa, independentment si es guanya o es perd procés.
Etiquetes: Mòbil Apple