Tecnologia i Ciència
Foto: | ACN
Covid

Pfizer admet que no va testar si funcionava la vacuna contra la covid

Foto: | ACN

La farmacèutica Pfizer reconeix que va introduir la vacuna contra la covid al mercat sense provar que frenés la transmissió del virus. 

Per què és important? La vacunació contra la covid és una de les principals mesures per fer front a la pandèmia. Més de 5.200 milions de persones, gairebé el 70% de la població mundial, estan vacunats almenys amb una dosi.

  • Des de fa més d'un any i mig s'han comercialitzat diferents vaccins. 

Què diuen: En una audiència sobre la covid al Parlament Europeu, una de les directives de l'empresa Pfizer, va admetre que mai es va testar la vacuna abans d'introduir-la al mercat. 

  • Janine Small, directiva de Pfizer: "Respecte a la qüestió de si sabíem si la nostra vacuna contra la transmissió de la covid era efectiva abans que entrés al mercat, no, no ho sabíem"
  • "Ens havíem de moure a la velocitat de la ciència per entendre el que estava passant al mercat de les vacunes".
  • Pots veure la compareixença completa de la directiva de Pfizer aquí.

El motiu: La directiva reconeix que es va llançar la vacuna al mercat de manera ràpida i precipitada perquè el moment demanava "arriscar-se". 

  • A la sessió, estava previst que hi assistís el CEP de la companyia Pfizer, Bourla, però finalment no hi va assistir. 

Tot i això: El Comitè Consultiu Mundial sobre Seguretat de les Vacunes, un grup d'experts que ofereix orientacions independents i reconegudes a l'OMS sobre l'ús segur de les vacunes, va assegurar l'octubre de 2021 que les vacunes d'ARNm contra la COVID-19 brinden clars beneficis en totes les edats en reduir les hospitalitzacions i les morts causades per aquesta malaltia.

  • Segons aquest comitè, la vacuna Pfizer BioNTech contra la covid-19 té una eficàcia molt alta contra els símptomes greus i moderada contra la infecció simptomàtica contra el SARS-CoV-2.

En xifres: La farmacèutica Pfizer ha venut a Espanya més de 177 milions de dosis de la vacuna contra la covid.

Etiquetes: Salut Covid Vacunes