Tecnologia i Ciència
El CEO y organizador del evento Mundo Crypto, Mani Thawani, en el WiZink Center
Foto: El CEO y organizador del evento Mundo Crypto, Mani Thawani, en el WiZink Center | Ricardo Rubio / Europa Press
Criptomonedes

El declivi de Mundo Crypto: d'obrir oficines a Dubai a acomiadar empleats en 2 mesos

El CEO y organizador del evento Mundo Crypto, Mani Thawani, en el WiZink Center
Foto: El CEO y organizador del evento Mundo Crypto, Mani Thawani, en el WiZink Center | Ricardo Rubio / Europa Press

La companyia espanyola 'Mundo Crypto', especialitzada en la formació en inversió de criptomonedes ha reconegut l'acomiadament del 5% de la seva plantilla.

Per què és important? El centre de formació neix el 2019 amb l'objectiu, segons la seva web, de "democratitzar l'accés a l'educació i la llibertat financera a través de l'ecosistema de les criptomonedes". La plataforma ofereix cursos de fins a 3.000 € per suposadament aprendre a gestionar actius de criptomonedes.

Què ha passat? L'empresa prepara acomiadaments per a principis del 2023, segons el diari digital Vozpópuli.

  • L'empresa ha intentat treure el seu propi token, batejat com a MCT, però la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) no ho va permetre, ja que l'empresa no tenia llicència per oferir productes d'inversió.
  • Mundo Crypto també va organitzar un gran esdeveniment multitudinari al Wizink Center de Madrid amb 7.000 persones que en teoria era gratuït, tot i que els assistents finalment van haver de pagar 47 €.
  • L'empresa va ser condemnada a retornar tots els diners. 

Què diu l'empresa?

  • L'acadèmia de formació en criptomonedes MundoCrypto ha reconegut haver acomiadat el 5% de la seva plantilla, composta per 150 persones.
  • Tot i això, es declara en "estat de creixement".
  • "Actualment, comptem amb fons que donen suport a qualsevol futur problema que puguem arribar a tenir", ha assegurat Mani Tahwani, fundador.
  • Al comunicat, Mundo Crypto ha argumentat que els acomiadaments es deuen a "la recerca de perfils que s'adaptin més a les seves necessitats".

En context: Després d'experimentar un bum dels preus, el mercat de les criptomonedes es troba en una fase de declivi des de la primavera, quan un 40% dels actius globals es van evaporar, segons el The Washington Post.