Tecnologia i Ciència
La tripulació que viatjarà a la Lluna
Foto: La tripulació que viatjarà a la Lluna | NASA
Missió, la lluna

Aquests són els 4 astronautes que viatjaran a la Lluna després de 50 anys

Temps de lectura: 3 minuts
La tripulació que viatjarà a la Lluna
Foto: La tripulació que viatjarà a la Lluna | NASA

La NASA ha anunciat les quatre persones que viatjaran a la Lluna el novembre de 2024, dins de la missió Artemis II. Després de 50 anys, els humans tornarem a visitar el satèl·lit que ens acompanya al cel nit rere nit. 

Per què és important? A finals del 2022, la NASA va posar en marxa la missió Artemis I, amb l'objectiu d'enviar una nau especial, Orió, a la Lluna. Tot va sortir rodat ja s'han anunciat més detalls de la següent missió, Artemis II, on una nau tripulada amb quatre astronautes orbitarà al voltant de la Lluna durant diversos dies. 

Què en sabem? La NASA ha anunciat el nom dels quatre astronautes que viatjaran a la Lluna el novembre de 2024, en la missió Artemis II.

  • Cristina Emma Koch: De nacionalitat nord-americana, té 44 anys i és enginyera elèctrica en el centre de vol espacial Goddard de la NASA. Va visitar l'Estació Especial Internacional l'any 2019. Serà la primera dona que viatja fins a la Lluna. 
  • Jeremy Hansen: Té 47 anys i és londinenc, però representa l'agència espacial del Candà. Va ser pilot de combat i actualment treballa a la NASA entrenant astronautes. Aquesta missió serà la primera per Hansen a l'espai. 
  • Victor Glover: Té 46 anys i va ser pilot a la primera missió tripulada de SpaceXCrew-1 amb la NASA. Compta amb més de 3.000 hores de vol i serà l'encarregat de tripular la nau espacial, l'Orió, cap a la lluna.
  • Reid Wiseman: Aquest nord-americà de 47 anys serà el comandant de la missió. Ha treballat a bord de l'Estació Especial Internacional com a enginyer de vol. 

 

En detall: Segons les previsions de la NASA, la missió tindria lloc el novembre de 2024. La nau tripulada pels quatre astronautes s'aproparà a la Lluna i l'orbitaran durant uns dies. 

  • L'objectiu de la missió no és que la nau aterri al satèl·lit, sinó que després de viatjar 9 dies i 13 hores cap a la Lluna, es quedaran 6 dies a la seva òrbita per recopilar dades. 

Etiqueta: NASA