Tecnologia i Ciència
Intel·ligència artificial
Foto: Intel·ligència artificial | Pexels
Investigació

Creen una IA capaç de predir si moriràs en els pròxims quatre anys

Temps de lectura: 1 minut
Intel·ligència artificial
Foto: Intel·ligència artificial | Pexels

Un equip d'investigadors de la Universitat Tècnica de Dinamarca han creat una intel·ligència artificial que és capaç de predir si moriràs en un futur proper.

Per què és important? Els autors creuen que aquest enfocament d'aprenentatge automàtic pot ser útil per predir amb precisió diferents aspectes de la vida humana i proporcionar una comprensió quantitativa del comportament humà.

Què en sabem? Segons han publicat a la revista Nature Computational Science, es tracta de la tecnologia coneguda com a life2vec que utilitza una base de dades de més de sis milions de persones i analitza criteris d'educació, salut, ingressos i ocupació, entre d'altres.

  • D'aquesta manera, és capaç de saber amb un 78% de fiabilitat si la persona morirà en els quatre anys vinents o no.
  • Aquest avenç representa un salt significatiu en l'anàlisi de dades complexes i ofereix potencials aplicacions en camps com la salut pública, la planificació social i la comprensió de patrons sociodemogràfics.

La investigació: Els investigadors tenen dades fins al 2020, però a la màquina només li donaven fins al 2016 perquè en aquests quatre anys següents predigués diferents situacions, entre elles qui moriria en el futur immediat, i comprovar si encertava.

  • Els autors es van centrar a fer prediccions per a un grup de persones de 35 a 65 anys, on la mortalitat és difícil de predir.
  • Després, ho van contrastar amb les dades reals de morts, i van comprovar que havia encertat en gairebé vuit de cada deu casos.