Barcelona i Àrea
La Mercè va començar amb algunes pluges, però no van impedir la celebració de la majoria de concerts.
Foto: La Mercè va començar amb algunes pluges, però no van impedir la celebració de la majoria de concerts. | Ajuntament de Barcelona
Concerts

La pluja, protagonista d'una Mercè amb retards i cancel·lacions

Redacció.
Temps de lectura: 1 minut
La Mercè va començar amb algunes pluges, però no van impedir la celebració de la majoria de concerts.
Foto: La Mercè va començar amb algunes pluges, però no van impedir la celebració de la majoria de concerts. | Ajuntament de Barcelona

La pluja està sent l'autèntica protagonista de la Mercè de Barcelona: ha provocat retards i cancel·lacions de concerts la primera nit de les festes.

El motiu: Les fortes pluges, que van obligar a activar l'alerta per aiguats i han provocat inundacions a Tarragona, han alterat la correcta celebració de la Mercè.

Al detall:

  • El tret de sortida de les festes, que s'havia de fer el vespre del divendres, es va haver de cancel·lar perquè no es podia garantir la seguretat dels participants i assistents.
  • Les precipitacions han complicat l'organització i celebració dels concerts i alguns han començat amb retard. Alguns s'han reubicat al Recinte Fabra i Coats, un espai cobert.
  • A partir de les dues de la matinada, ha caigut un fort xàfec sobre la ciutat. Això ha obligat a cancel·lar els concerts previstos a partir d'aquella hora i, com a conseqüència, hi ha hagut grans aglomeracions al transport públic. 

Tot i això: Sí s'ha pogut celebrar el concert de La Oreja de Van Gogh, molt esperat pel públic. 40.000 persones han assistit a l'actuació del grup a les 23:30 h a l'avinguda de la Reina Maria Cristina. 

Què diuen:

  • "Si cau el xàfec, s'ha de suspendre", ha admès el regidor de Cultura, Jordí Martí. Preveu que "hi haurà inestabilitat" per les previsions de pluja del cap de setmana i ha reconegut no poder evitar possibles cancel·lacions.
  • Martí ha afegit que, tot i això, la previsió del temps no ha frenat les ganes dels barcelonins de participar a la festa major.
  • La primera nit ha estat "cívica" i "pràcticament sense incidents", ha valorat també en una atenció als mitjans a les 13 h d'aquest dissabte.
  • També ha comentat que va haver-hi algunes assistències de Creu Roja, però "menys que en una nit normal de cap de setmana".

D'altra banda: El concert del Moll de la Fusta es va haver de cancel·lar, en aquest cas, no per la pluja sinó per alguns aldarulls entre el públic i a l'escenari.