Barcelona i Àrea
L'Audiència Nacional, en una imatge d'arxiu
Foto: L'Audiència Nacional, en una imatge d'arxiu | Europa Press
Crims de guerra

Detingut a Barcelona un torturador de la guerra dels Balcans

Temps de lectura: 2 minuts
L'Audiència Nacional, en una imatge d'arxiu
Foto: L'Audiència Nacional, en una imatge d'arxiu | Europa Press

La Policia Nacional ha detingut a Barcelona un home bosnià reclamat per la seva presumpta participació en crims de guerra durant la guerra dels Balcans dels anys 90.

Per què és important: La guerra dels Balcans va ser el conflicte més sagnant d'ençà de la Segona Guerra Mundial. Entre 130.000 i 200.000 persones van perdre la vida i milions més van haver de fugir de casa seva.

En detall:

  • El detingut està acusat de torturar presoners mentre feia de guàrdia en un camp de concentració durant el conflicte de l'antiga Iugoslàvia.
  • Ha estat localitzat a Barcelona i detingut el 15 de setembre; tractava de fer la seva vida ocultant la seva identitat amb una de falsa.
  • L'Audiència Nacional ha decretat el seu ingrés a presó: tenia una ordre internacional de detenció i extradició emesa per Bòsnia i Hercegovina.
  • Les autoritats espanyoles creuen que l'home feia més d'un any que era a Espanya.

Background: A la Guerra dels Balcans es van enfrontar els territoris de l'antiga Iugoslàvia: serbis per una banda i croates, bosnians i albanesos, per una altra. Entre les causes del conflicte hi va haver motius ètnics i religiosos; els serbis són majoritàriament cristians i els bosnians musulmans.