Barcelona i Àrea
Art urbà

El rei Joan Carles I és 'punk' en un grafiti d'un carrer de Barcelona

Joan Carles I és punk. Almenys així l'ha retratat el conegut artista urbà TV Boy en la seva última pintada a Barcelona. El barri de la Vila de Gràcia es va llevar fa uns dies amb un nou grafiti de l'artista, que va decidir pintar un rei emèrit molt particular.

Què sabem: En el mural, pintat en un carrer del barri del districte de Gràcia a la façana de l'Ateneu Rosa de Foc, Juan Carles llueix la típica cresta punk sorgida els anys 70 i inspirada en els guerrers mohicans dels Estats Units.

  • El membre de la família reial porta una jaqueta negra habitual del moviment antisistema, això si, sobre una samarreta amb el logotip de la bandera espanyola.
  • També du el bastó que utilitza en els últims anys degut a la seva limitació física.
  • Els pantalons estan estripats i a la mà esquerra sosté una brotxa de pintura acabada de sucar.

A més: La pintada està encapçalada pel text "God save me" en una clara referència a la cançó God save the queen de The Sex Pistols.

  • De fet, a uns metres el grafiter ha pintat la figura d'Elisabet II. En aquest cas, ho fa amb un missatge diferent: God save my son (en anglès, "que Deu salvi el meu fill")

D'on venim? L'artista italià és conegut per les seves polèmiques obres en què retrata a polítics, cantants i personatges històrics.

  • Un dels seus grafitis mostrava el president Vladímir Putin engarjolat a la plaça Sant Jaume de Barcelona.
  • Una altra pintada molt sonada va ser la de la cantant Raffaela Carrà al passeig de Gràcia amb la Diagonal. 
  • També ha retratat grans rivals futbolístics fent-se un petó com Messi i Cristiano Ronaldo, i també als entrenadors Pep Guardiola i Mourinho.