Barcelona i Àrea
Col·locació de les ales del tetramorf de la torre de l'evangelista Lluc
Foto: Col·locació de les ales del tetramorf de la torre de l'evangelista Lluc | Sagrada Família
Arquitectura

La Sagrada Família col·loca les figures dels evangelistes Marc i Lluc

Col·locació de les ales del tetramorf de la torre de l'evangelista Lluc
Foto: Col·locació de les ales del tetramorf de la torre de l'evangelista Lluc | Sagrada Família

La Sagrada Família ha començat a col·locar les peces escultòriques que culminaran les torres dels evangelistes Lluc i Marc i que preveuen finalitzar aquest 2022. Aquestes s'il·luminaran per primera vegada a finals d'any.

Per què és important? La Sagrada Família és l'obra mestra de l'arquitecte Antoni Gaudí, el màxim exponent de l'arquitectura modernista catalana.

  • L'any 2019 va rebre més de 4,7 milions de visites.

Què sabem? Les quatre torres dels evangelistes envoltaran la torre central de Jesucrist i arribaran als 135 metres d'alçada.

  • Per identificar quin evangelista representa, cada torre acaba amb la figura corresponent del tetramorf amb el llibre i les ales, segons el projecte d'Antoni Gaudí.

Situació actual: Aquesta setmana es col·locaran les ales del tetramorf de la torre de l'evangelista Lluc.

  • Les figures es col·loquen en un element que és igual per les quatre torres i està format per un hiperboloide el·líptic de 9 metres d'alçada i construït en formigó blanc.
  • La culminació de la torre de l'evangelista Lluc continuarà les setmanes vinents amb la col·locació del llibre i la figura escultòrica del bou, elements que la iconografia cristiana, l'art i l'arquitectura han utilitzat des de fa segles per representar els evangelistes.
  • Posteriorment, s'utilitzarà el mateix procediment per la torre de l'evangelista Marc que en comptes d'un bou, tindrà com a figura un lleó.

A partir d'ara: Els treballs es duran a terme a les bastides actuals que cobreixen les dues torres, que s'aniran retirant durant el mes de desembre a mesura que avanci la col·locació de les peces.

Etiqueta: Barcelona