Barcelona i Àrea
Mossos d'Esquadra

Els mossos fora de servei implicats en un enfrontament al Raval haurien delinquit

Els Mossos d'Esquadra consideren que un grup d'agents del cos podrien haver delinquit durant un enfrontament verbal i a cops de porta al barri del Raval de Barcelona.

Així ho conclou la Divisió d'Afers Interns (DAI) de la policia catalana, segons avança aquest dimecres El Periódico i confirmen els Mossos a Principal.

Què sabem: Un jutjat penal ja disposa de les diligències d'aquesta investigació interna i serà l'encarregat de valorar si obre un procediment judicial contra els funcionaris.

D'on venim: Els fets van tenir lloc el passat 8 d'octubre a l'estret carrer d'en Roig cap a les 22:00 quan un grup d'entre sis i vuit agents van colpejar una porteria, orinar i insultar els veïns que els hi retreien el seu comportament, segons van informar aleshores fonts veïnals a aquesta redacció. 

Què diuen els mossos implicats? Segons la versió dels policies, recollida per El Periódico, van ser agredits per un delinqüent habitual amb vuit detencions els últims dos anys i la parella quan passaven per la porta del domicili. 

  • Durant l'enfrontament, defensen que van robar als dos veïns dos patinets elèctrics i que van obrir diligències contra el veí a comissaria.

Què diu el veí? El ciutadà implicat en aquests fets assegura sopava amb la parella quan va sentir sorolls a la porteria i va descobrir dos agents pixant a la porta.

  • Quan els va retreure la seva conducta, els agents van respondre llençant gots de vidre i van proferir insults racistes i sexistes.
  • El veí relata que, dues hores més tard, els policies van tornar a la porteria i van trencar a puntades de peu la porta dels baixos on el veí guardava dos patinets elèctrics, que no eren robats, segons el seu testimoni.

En conclusió: Amb el seu relat, els mossos admeten que van entrar a una propietat privada sense permís. El suposat robatori dels patinets ha estat un dels més controvertits per la DAI, ja que la declaració dels agents presenta incongruències sobre el lloc on van localitzar els aparells.

A partir d'ara: Els Mossos també investiguen unes suposades agressions denunciades pels agents. 

  • La instrucció del cas determinarà si els policies van o no a judici.