Barcelona i Àrea
Una imatge de les figures 'Mafalda, Susanita i Manolito'
Foto: Una imatge de les figures 'Mafalda, Susanita i Manolito' | Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet
Àrea Metropolitana

Llencen al riu Besòs una de les escultures de Mafalda a Santa Coloma

Una imatge de les figures 'Mafalda, Susanita i Manolito'
Foto: Una imatge de les figures 'Mafalda, Susanita i Manolito' | Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha retirat aquest diumenge el conjunt de figures 'Mafalda, Susanita i Manolito' de l’artista argentí Pablo Irrgang, que tenien instal·lades en una zona del municipi.

Què ha passat? La decisió del consistori ha arribat després d’un incident incívic ocorregut la passada nit.

  • Uns desconeguts han desancorat una de les figures, la de Manolito, i l’han llençada al riu Besòs.
  • El consistori ha decidit retirar les figures, que es guardaran en dependències municipals fins a decidir una nova ubicació, per evitar que els atacs a les figures es converteixin en reptes que es difonguin per les xarxes socials.
  • Efectius d’ADF i la Policia Local han recuperat la figura aquest diumenge després que l’haguessin llençat al riu i l’han traslladat a dependències municipals.

D'on venim? L'Ajuntament va instal·lar l'obra la setmana passada, concretament a l’encreuament del passeig de la Salzereda amb el de Llorenç Serra.

  • Prèviament, divendres l’equip de serenos va traslladar de matinada a Manolito als magatzems municipals perquè s’havia desenganxat.
  • De fet, segons han explicat, feia alguns dies que s’havia comprovat que els pivots d’ancoratge havien cedit i el mateix divendres es va procedir a col·locar la peça al seu lloc d’origen i es fa reforçar amb ciment líquid.

La reacció: Segons ha declarat l’Ajuntament, operaris municipals han retirat aquest diumenge el conjunt de figures 'Mafalda, Susanita i Manolito'.

  • En un comunicat, l’Ajuntament ha condemnat els fets incívics i ha lamentat que “el comportament d’una minoria està malmetent la imatge d’una ciutat en què la immensa majoria de ciutadans i ciutadanes practiquen uns comportaments cívics i responsables".

En context: ‘Mafalda, Susanita i Manolito’ és el segon conjunt Irrgang instal·lat a l’Estat després d’Oviedo.