Política
Foto: | ERC
Eleccions 2023

Rufián apel·la als votants del PSC, Junts i Comuns per guanyar a Santa Coloma

Foto: | ERC

Gabriel Rufián s'ha dirigit als votants del PSC, Junts i Comuns per guanyar les eleccions municipals de Santa Coloma de Gramenet el 2023.

Per què és important? ERC aposta pel seu portaveu en el Congrés dels Diputats a Madrid com a candidat a l'Alcaldia de la ciutat, que és del PSC des del 1991. La socialista Núria Parlon hi governa des del 2009.

Què ha dit Rufián? En l'acte de presentació de la seva candidatura, Rufián ha assegurat...

  • "Si ets de Santa Coloma i del PSC, Junts o Podem, pots votar ERC perquè som tan socialistes, independentistes i útils com ningú", ha dit el candidat.
  • "Santa Coloma no és de Ferraz, no és de Parlon i no és del PSC, és de la seva gent. Només si comparteixes valors com la llibertat, la justícia i la democràcia, ets dels nostres".
  • "Hem de parlar del que compartim, no repartim carnets de colomencs ni de patriotes. Volem parlar de com millorar el dia a dia de la gent, de l'atur o de l'esperança de vida."
  • Ha presentat el seu partit com un projecte "demòcrata i útil". "Hem de militar en la utilitat, hem de ser útils. I ho serem".

Què han dit Junqueras i Tardà? 

  • El president d'ERC ha assegurat: "Posarem tota la nostra força al servei de tothom. Guanyarem com a ciutat, com a país i com a societat. Alliberem les institucions, retornem-les a la gent".
  • L'exdiputat al Congrés ha apostat per seguir eixamplant la base: "Només guanyarem si sumem".

L'objectiu: ERC, que va votar Rufián com a alcaldable ara fa dues setmanes, vol fer d'ell un símbol que arrenqui a Santa Coloma però que s'estengui a altres ciutats del cinturó metropolità pel seu origen andalús, com tantíssims ciutadans que són de fora de Catalunya.

D'on venim: Santa Coloma és un autèntic bastió socialista. Núria Parlon porta 13 anys governant la ciutat i el PSC ho porta fent des de fa 31 anys. Els socialistes tenen una àmplia majoria de 17 regidors i ERC només en té tres.

Mentrestant: En Comú Podem ha presentat la seva candidata a l'alcaldia de Montcada i Reixac, la ja alcaldessa Laura Campos Ferrer.

Previsions: Les eleccions municipals de 2023 se celebraran el 28 de maig.

Categoria: Política
Etiqueta: ERC