Barcelona i Àrea
El líder d'ERC a Barcelona, Ernest Maragall
Foto: El líder d'ERC a Barcelona, Ernest Maragall | Oliver de Ros
Eleccions municipals

Maragall treu ferro a l'anunci de Trias i dubta de la salut de Junts

El líder d'ERC a Barcelona, Ernest Maragall
Foto: El líder d'ERC a Barcelona, Ernest Maragall | Oliver de Ros

El líder d'ERC a Barcelona, Ernest Maragall, afirma que de la candidatura de l'exalcalde Xavier Trias només li interessa poder "tenir un debat sobre Barcelona". 

Per què és important? Esquerra va guanyar les últimes eleccions a la capital catalana. Un pacte de coalició dels comuns amb el PSC va mantenir a l'actual alcaldessa, Ada Colau, al capdavant de l'Ajuntament. 

Què diu: En una entrevista a Catalunya Ràdio, el candidat d'Esquerra a les municipals ha valorat l'anunci de Trias a tornar a optar a la reelecció de l'alcaldia de la ciutat

  • Diu que a ell, de la candidatura de Trias el que més li interessa és "tenir un debat sobre Barcelona". 
  • Maragall dubta de la situació actual de Junts i creu que s'haurà de veure "com està ara Junts, com estava fa quatre anys o fa tres mesos". 
  • "Faríem malament a acceptar un procediment de debat i d'interès ciutadà que consistís a quedar-nos en 15 o vuit anys enrere. El debat de Barcelona 2023 és un debat molt exigent". 

Previsions: El diputat d'ERC diu que està disposat a guanyar en els pròxims comicis. Preguntat pels pactes i si prioritzarà un pacte d'esquerres o un independentista, ha optat per contestar que prioritzarà Barcelona. 

  • "La primera condició és que tinguem resultats que ens permetin un major i millor marge de negociació i de conversa amb la resta de forces", ha afirmat.

Situació actual: Sobre l'aprovació dels comptes municipals, que es votaran al ple d'aquest divendres, ha explicat que la seva formació segueix treballant en les negociacions dels pressupostos.

  • "Veurem com avancen aquí, com avancen allà", ha dit en referència als pressupostos de la Generalitat.
  • Tot i això, ha matisat que els acords de la Generalitat no condicionen els de l'Ajuntament en clau "política partidista", però veu evident que l'aprovació dels pressupostos catalans pot tenir conseqüències sobre els de Barcelona.