Barcelona i Àrea
Xavier Trias, alcaldable de Junts per Barcelona
Foto: Xavier Trias, alcaldable de Junts per Barcelona | Europa Press
Eleccions municipals

Xavier Trias: "Barcelona és la meca de la droga i del sexe fàcil"

Xavier Trias, alcaldable de Junts per Barcelona
Foto: Xavier Trias, alcaldable de Junts per Barcelona | Europa Press

L'alcaldable per Junts a la ciutat de Barcelona, Xavier Trias, ha criticat la situació actual que viu la capital catalana pel que fa a la seguretat. 

Per què és important? Després de governar al capdavant de l'Ajuntament de Barcelona del 2011 al 2015, Trias es torna a presentar per ser reelegit alcalde. 

Què diu: En una entrevista a SER Catalunya, el dirigent de Junts ha assegurat que la ciutat "és la meca de la droga i del sexe fàcil". 

  • L'exalcalde considera que aquesta qüestió es combat "tenint clar que s'ha de fer" i ha afegit que "nosaltres estem a favor d'un control de la prostitució". 
  • En canvi, ha assenyalat que l'alcaldessa, Ada Colau, "no sabem si hi està a favor o en contra": "És un problema de la concepció que tu tens de quina ciutat vols". 

Situació actual: Trias assegura que Barcelona no necessita "hotels perquè vingui gent a fer comiats de soler, a fer merder i emborratxar-se". 

  • "Necessitem hotels de cinc estrelles. Volem que una sèrie de gent amb un nivell econòmic vingui. I necessitem altres hotels amb un bon preu amb gent més modesta i per família", ha dit l'alcaldable. 

D'on venim: La setmana passada, Trias va fer públic la seva candidatura al consistori barceloní després de mesos d'especulacions. 

Què sabem: El convergent ha confirmat dos noms de la llista que presentarà i n'ha descartat tres. 

  • L'alcaldable compta amb l'exconsellera Neus Munté pel número dos i amb Jordi Marí com a número tres.
  • Trias ha descartat afegir Jaume Alonso-Cuevillas, més proper al sector de l'expresidenta del Parlament Laura Borràs. Creu que Cuevillas "no pot anar a la seva llista" perquè "hi ha gent que aspira a ser el número u", referint-se a l'advocat.
  • També ha descartat sumar a la seva llista Sandro Rosell o Santi Vila. Amb l'exconseller ja hi ha parlat i li ha demanat que no es presenti, i així li ha confirmat.
  • Amb l'expresident del F.C. Barcelona encara no ha mantingut cap conversa, però preveu parlar-hi aviat per demanar-li que "no em fastidi la candidatura". 

.