Barcelona i Àrea
Ple de l'Ajuntament de Barcelona
Foto: Ple de l'Ajuntament de Barcelona | ACN
Pressupostos

Barcelona aprova els pressupostos amb l'abstenció d'ERC

Ple de l'Ajuntament de Barcelona
Foto: Ple de l'Ajuntament de Barcelona | ACN

El ple de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest divendres el pressupost per al 2023.

Per què és important? Són els últims pressupostos que el govern d'Ada Colau aprova abans de les eleccions municipals del 28 de maig de 2023. 

Situació actual: El govern barceloní ha aconseguit tirar endavant els comptes pel 2023 amb els vots favorables de Barcelona En Comú i el PSC i amb l'abstenció d'ERC

  • La resta de grup de l'oposició - Junts, Ciutadans, PP, Valents i la regidora no adscrita - hi han votat en contra. 

Què diuen: Des del grup municipal republicà diuen que han facilitat els pressupostos per "responsabilitat" però insisteixen que també ho fan perquè seran la força que governarà després de les eleccions municipals. 

  • L'alcaldessa de la ciutat ha agraït especialment ERC pel suport als comptes en aquesta i altres ocasions: "Ho hem fet amb ERC, no amb geometria variable".
  • Colau ha aprofitat per apuntar que també espera que el fet que hi hagi pressupostos a l'Estat i a Barcelona animi que n'hi hagi a Catalunya.

En detall: El pressupost, de 3.600 milions d'euros, és el més elevat de la història de l'Ajuntament i s'ha aprovat després que ahir l'executiu municipal i els republicans anunciessin un acord que preveu un pla de xoc econòmic i social de 100 milions d'euros. 

  • El plenari també ha donat llum verda a les ordenances fiscals de l'any que ve, que principalment congelen impostos i taxes municipals, mantenen la bonificació de la taxa de terrasses i incorporen una tarifa plana per al pagament dels tributs.