Barcelona i Àrea
Carrossa de la cavalcada de Barcelona
Foto: Carrossa de la cavalcada de Barcelona | ACN
Nadal

La cavalcada de Barcelona estrena carrosses i recupera els caramels

Carrossa de la cavalcada de Barcelona
Foto: Carrossa de la cavalcada de Barcelona | ACN

La cavalcada dels Reis d'Orient de Barcelona estrena sis carrosses i nou recorregut, a causa de les obres de Via Laietana. 

Per què és important? Després de dos anys de restriccions per la pandèmia, els organitzadors de la cavalcada reial confien que torni a ser multitudinària i es retorni a la "normalitat absoluta". 

En detall: El seguici que acompanyarà als reis de l'Orient d'enguany a Barcelona estrena sis carrosses. Les principals novetats són les carrosses dels tres Reis, Gaspar, Melcior i Baltasar. 

  • Cada rei tindrà una carrossa de doble alçada perquè siguin més visibles per tothom que s'acosti a donar la benvinguda a ses majestats pels carrers de Barcelona. 
  • Aquest any els tres reis aniran drets durant tot el recorregut, i no tindran l'habitual tron reial.
  • A més, es recuperen tres velles i conegudes carrosses que s'han renovat i ampliat: la de l'Estel, la d'Instruccions per Somiar i la de les Joguines. 

A més, una altra de les novetats que torna després dels anys de pandèmia és el retorn de les carrosses que reparteixen caramels, les Carameleres. 

En xifres: En el seguici hi participen fins a 1.200 ballarins, actors i voluntaris i intervenen 12 companyies professionals. A més, participen entitats amb persones amb diversitat funcional i s'ha introduït la llengua de signes dins de les coreografies dels espectacles. 

  • Durant la cavalcada es calcula que es repartirà fins a 7 tones de caramels. 

Situació actual: A causa de les obres de Via Laietana, el recorregut de la cavalcada es modificarà de manera excepcional aquest any. Com sempre, els reis arribaran per mar a bord del Paliebot Santa Eulàlia. 

  • Enguany, les carrosses enfilaran cap a l'Avinguda Paral·lel des del Passeig Colom i arribaran a Sepúlveda des del carrer Urgell.

Horari i recorregut: L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, rebrà ses majestats al Portal de la Pau a les 16:00 del dia 5 de gener.

  • Aquest any la cavalcada sortirà de l'avinguda del Marquès de l'Argentera i a fi d'evitar les obres de la Via Laietana, seguirà pel Passeig de Colom fins a l'Avinguda Paral·lel, per on la comitiva girarà fins a la ronda de Sant Pau.
  • Recte amunt, enllaçant amb el carrer d'Urgell, acabarà connectant amb el carrer Sepúlveda, des d'on ja enfilarà fins al final del recorregut a la Plaça d'Espanya.