Barcelona i Àrea
Interior d'una discoteca buida
Foto: Interior d'una discoteca buida | Europa Press
Discoteca

La discoteca del polèmic perreo, sense llicència i pendent de tancament

Interior d'una discoteca buida
Foto: Interior d'una discoteca buida | Europa Press

La discoteca Pampara, coneguda els últims dies pel vídeo viral de joves menors d'edat ballant un perreo al ritme de música llatina, no té llicència d'activitat, segons l'Ajuntament de Barcelona.

Què en sabem? El local té llicència d'oficines i té obert un expedient de cessament d'activitat arran d'una inspecció de la Guàrdia Urbana realitzada el passat 22 de juny.

  • Els agents van constatar que l'activitat que s'hi feia és diferent a l'autoritzada. 
  • "El local disposa d'una llicència d'oficina no oberta al públic, sense servei a la indústria", informa una portaveu municipal.

Context: Les imatges han aixecat polèmica a les xarxes socials fins al punt que el local va eliminar el vídeo del perro que l'empresa mateixa havia difós per fer publicitat de les festes que organitza.

Què diuen? La patronal de l'oci nocturn a Catalunya, Fecalon, denunciava aquest dimarts que el local no comptava amb llicència. Una portaveu de l'associació recorda que per organitzar un esdeveniment amb activitat de ball a un local és imprescindible una llicència en vigor.

  • Aquest tràmit regula l'existència d'un protocol d'evacuació, portes d'emergència, protecció acústica, permís per vendre alcohol, etc.
  • El local on el cap de setmana es va produir aquesta festa està ubicat a l'avinguda Madrid de Barcelona. En aquesta avinguda només hi ha una discoteca, un karaoke", recorden des de Fecalon.

Visió global: L'associació d'empreses de l'oci nocturn descriu un escenari on les discoteques han anat tancant en els últims anys i en el seu lloc no se n'obren de noves perquè els ajuntaments rebutgen tots els permisos.

  • En les últimes dècades han tancat 125 discoteques a Barcelona, una xifra que a tota la província arriba als 200 locals.
  • "Demanem als ajuntaments que obrin la ment amb l'oferta de l'oci nocturn", reclamen des de Fecalon.