Barcelona i Àrea
Lluís Rabell i Jaume Collboni
Foto: Lluís Rabell i Jaume Collboni | ACN
Eleccions municipals

Collboni presenta Rabell: "És la persona més adient pel projecte"

Temps de lectura: 2 minuts
Lluís Rabell i Jaume Collboni
Foto: Lluís Rabell i Jaume Collboni | ACN

El candidat a l'alcaldia del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, ha anunciat que l'exlíder dels comuns Lluís Rabell se suma al seu projecte i ocuparà un número "de sortida" a la seva candidatura. 

Per què és important? El pròxim 28 de maig se celebren les eleccions municipals. Els partits polítics estan confeccionant les seves propostes i llistes electorals per aconseguir l'alcaldia dels municipis. 

Què diu? Lluís Rabell es presentarà a la candidatura socialista per aconseguir guanyar a l'Ajuntament de Barcelona. Collboni ha assegurat que és "la persona més adient pel projecte". 

  • El líder dels socialistes a la capital catalana ha assegurat que si arriba a ser alcalde farà a Rabell tinent d'alcaldia del Pla de Barris i Participació Ciutadania.
  • A més, Collboni ha assegurat que l'exlíder dels comuns ocuparà una "posició més que garantida de sortida" a la seva candidatura. 
  • "Amb Lluís Rabell recuperem la millor herència de la Barcelona reivindicativa i dels barris", ha declarat el candidat socialista. 
  • Collboni diu que el seu nou fitxatge representa "el respecte a la coherència", ja que "es va resistir, en moments molt crítics, i es va mantenir en la seva coherència federalista". 

Per la seva banda, Rabell ha assegurat que és un honor per ell sumar-se a un partit amb "la tradició" del PSC a l'Ajuntament de Barcelona. 

  • "Crec que el que convé a la ciutat de Barcelona és una proposta de govern socialdemòcrata progressista i d'esquerres, com el que dibuixa Jaume Collboni", ha assegurat l'exdiputat.
  • "Necessitem un lideratge que entengui la complexitat de la ciutat" i ha assegurat que els socialistes posen en valor el "pacte, el diàleg i la col·laboració". 
  • Segons ell, els vuit anys de mandat d'Ada Colau com a alcaldessa "han complert un cert paper" per posar fi a l'obra de Xavier Trias i "permetre que el govern de la ciutat no caigués en mans d'una força independentista", en referència a la victòria d'ERC el 2019. 

Què diuen? Els comuns creuen que el fitxatge de Lluís Rabell demostra que les eleccions municipals al maig "aniran de si tornem al passat o construïm la Barcelona de futur".

  • El portaveu dels comuns del Parlament, David Cid ha assegurat que "només hi ha una candidatura que pot mirar al futur", i que aquesta és la de Barcelona en Comú.