Barcelona i Àrea
Aquest seria el segon feminicidi d'aquest 2023
Foto: Aquest seria el segon feminicidi d'aquest 2023 | Mossos d'Esquadra
Violència masclista

Investiguen com a crim masclista l'assassinat d'una dona trans a Barcelona

Temps de lectura: 2 minuts
Aquest seria el segon feminicidi d'aquest 2023
Foto: Aquest seria el segon feminicidi d'aquest 2023 | Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra investiguen la mort violenta d'una dona trans al districte de Sant Martí com un cas de violència masclista.

Per què és important? Aquest seria el segon feminicidi d'aquest 2023 a Catalunya, després de l'assassinat a Balaguer el 18 de gener d'una dona de 38 anys.

  • Per primera vegada els Mossos d'Esquadra investiguen com un feminicidi la mort violenta d'una dona trans.

Què diuen? En una piulada a les xarxes socials, la policia catalana ha assegurat que la investigació ha confirmat que la víctima és una dona.

  • També s'hi ha referit la portaveu del cos, Montserrat Escudé, que ha remarcat que el que saben és que "hi ha hagut un homicidi en el marc d'un context de parella" i que, per tant, d'acord amb la Llei 5/2008 del Dret de les dones a erradicar la violència masclista, aquest cas s’ha de tractar com a feminicidi.
  • La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha afirmat en un tuit que totes les dones, cis i trans, tenen "dret a viure lliures de violències masclistes", i ha demanat textualment a la societat la seva implicació per fer caure el patriarcat.

Què en sabem? El succés va tenir lloc el matí de dimarts, després que els Mossos tinguessin coneixement que hi havia una persona greument ferida en un domicili del carrer Selva de Mar, al districte de Sant Martí.

  • Poc després, i a conseqüència d’aquestes ferides, va morir.  
  • La policia va detenir la parella de la víctima, un home de 52 anys, com a presumpte autor d'aquesta mort violenta. 

Què es preveu? L'Ajuntament de Barcelona ha condemnat el feminicidi. El consistori convoca un minut de silenci per demà dijous a les 12:00 a la plaça Sant Jaume.

On demanar ajuda? Les dones que creguin que puguin estar patint violència masclista poden demanar ajuda al telèfon d'atenció i informació: 900 900 120.

  • En cas d'emergència també es pot trucar al 112. Per demanar informació i assessorament es pot recórrer al WhatsApp 601 00 11 22.