Barcelona i Àrea
Pla general del ple municipal de Barcelona
Foto: Pla general del ple municipal de Barcelona | ACN/ Norma Vidal
Ajuntament Barcelona

Junts ha aprovat més projectes d'Ada Colau que ERC

Temps de lectura: 2 minuts
Pla general del ple municipal de Barcelona
Foto: Pla general del ple municipal de Barcelona | ACN/ Norma Vidal

El grup municipal de Junts ha donat més suports a projectes del govern de l'Ajuntament de Barcelona que ERC durant aquest mandat.

Per què és important? L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, governa al consistori barceloní gràcies a l'acord de govern amb els socialistes. Tot i això, l'executiu ha buscat complicitats amb els partits de l'oposició per tirar endavant diferents projectes. 

Què en sabem? Segons avança el diari El Periòdico, la formació municipal de Junts a Barcelona ha votat més cops a favor de projectes d'Ada Colau en comparació amb el seu soci estable, Esquerra. 

En xifres: Junts ha votat a favor de les propostes del govern de Barcelona En Comú i el PSC en 543 ocasions, el que representa un 83,15% del total de propostes. 

  • Pel que fa als republicans, li han donat suport en 537 propostes, és a dir, un 82,11% del total. 

En profunditat: Cal destacar que han estat els republicans qui han donat suport als projectes més importants del govern de Colau, sigui votant a favor o amb abstenció, com per exemple amb els pressupostos dels últims quatre anys. 

En detall: Pel que fa a les votacions totals, de l'estiu del 2019 al desembre de 2022, un 50% de les iniciatives que s'han votat al ple han estat aprovades per majoria. 

  • Prop d'un 44% dels projectes han estat aprovats amb unanimitat, i el 6,12% han estat rebutjats. 

Situació actual: El qui ha estat primer tinent d'alcaldia del govern de Colau, Jaume Collboni, ha abandonat el govern a mesos de les pròximes eleccions municipals. 

  • Tot i això, el PSC continua formant part del govern de Barcelona i la regidora socialista Laia Bonet s'encarrega de les funcions que tenia Collboni dins de l'executiu.