Barcelona i Àrea
Passatgers al metro de Barcelona
Foto: Passatgers al metro de Barcelona | ACN
Successos

VÍDEO: Baralla a cops de puny entre vigilants i grafiters al metro de Barcelona

Temps de lectura: 2 minuts
Passatgers al metro de Barcelona
Foto: Passatgers al metro de Barcelona | ACN

La presència de dos grafiters que pintaven un metro de Barcelona va provocar el passat dimecres 29 de març una baralla entre dos joves que vandalitzaven els combois i dos vigilants de seguretat privada contractats per TMB.

Què en sabem? Els fets van passar al voltant de les 05:00 de la matinada a l'estació de l'Hospital Clínic quan els dos treballadors van observar els dos grafiters que sortien de sota el metro.

  • Fonts de la vigilància privada relaten a Principal que els vigilants van ordenar als dos homes que sortissin de l'estació. 
  • En un principi van marxar, però després van amenaçar els vigilants en llençar-los pedres. 
  • Quan els empleats van baixar a la via, els dos grafiters van començar a agredir-los a cops de puny i ells es van defensar amb les mans, i també fent ús de la defensa reglamentària (la porra).

A més: Des de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) confirmen una "intervenció" per part de dos vigilants "cap a dues persones que pintaven un tren".

  • En una resposta a aquest mitjà, l'operador del transport públic de Barcelona assegura que no consten lesions i que no hi ha cap denúncia per lesions.

Visió global: Els vigilants del metro denuncien els últims anys un augment de la violència contra aquest sector laboral. 

  • Normalment, les persones que pinten els metros i els trens de Rodalies acostumen a fugir quan veuen personal de seguretat, però existeix un grup més reduït d'aquest col·lectiu dque vandalitza el metro que no dubta en enfrontar-se al personal contractat per TMB.
Etiqueta: Metro