Barcelona i Àrea
080 Barcelona Fashion
Foto: 080 Barcelona Fashion | ACN
Moda

Comença la 080 Barcelona Fashion amb la diversitat funcional al centre

Temps de lectura: 2 minuts
080 Barcelona Fashion
Foto: 080 Barcelona Fashion | ACN

Tret de sortida a la 080 Barcelona Fashion que durarà fins aquest divendres 5 de maig. És l'edició número 31 i en aquesta ocasió posa la diversitat funcional, de cossos, talles i gènere al centre.

Per què és important? La setmana de la  moda de Barcelona valora la tradició de la indústria tèxtil a Catalunya, i el prestigi del país com a eix de talent del disseny i la moda.

  • Combina tant les grans marques internacionals catalanes, com dissenyadors independents i creadors novells.

Què sabem? La novetat de l'edició serà la desfilada de Free From Style, la marca inclusiva que pretén sensibilitzar sobre la neutralitat corporal i que s'emmarca en el Pla d'Acció per a Combatre la Pressió Estètica del Govern.

  • També abordarà temes com la sostenibilitat i la circularitat en la moda amb teixits reciclats, sostenibles i col·leccions atemporals.
  • Aquesta edició també incorpora una nova categoria, la de roba de bany, que se suma a les habituals de roba exterior i complements.

En detall: La 080 Barcelona Fashion se celebra al Recinte Modernista de Sant Pau.

  • Comptarà amb 25 desfilades, dues més que l'any passat, de dissenyadores i dissenyadors que presentaran nova col·lecció.
  • Entre les grans marques que hi participaran hi ha Custo Barcelona, Compte Spain, Rita Row, Victor von Schwars o The Artelier, entre altres.

Qui? Txell Miras, serà una de les qui pujarà a la passarel·la. És una de les dissenyadores catalanes de moda independent més rellevant dels últims 15 anys.

  • També desfilarà The Label Edition com una de les firmes barcelonines coneguda per la seva innovació en el procés productiu de la costura i les formes pròpies del prêt-à-porter.
  • Es podrà veure la col·lecció de Lola Casademunt by Maite, una línia prèmium i pionera en la moda especialitzada en roba i accessoris.
  • Altres noms són Menchen Tomas, productora de col·leccions de núvies, festa i alta costura; Lebor Gabala, de la dissenyadora Maite Muñoz, que aposta per la tria de matèries primeres per fer els seus dissenys i 404 Studio, coneguda per haver vestit amb les seves creacions personalitats com Milena Smit o Dua Lipa.

A més, el certamen, immers en la innovació tecnològica, oferirà assessorament i acompanyament en el posicionament de les marques catalanes.

Etiqueta: Moda