Barcelona i Àrea
Un socorrista a la platja de Barcelona
Foto: Un socorrista a la platja de Barcelona | Ajuntament de Barcelona
Platges

Els socorristes de les platges de Barcelona, en vaga

Temps de lectura: 3 minuts
Un socorrista a la platja de Barcelona
Foto: Un socorrista a la platja de Barcelona | Ajuntament de Barcelona

Els socorristes de platges de Barcelona han iniciat una vaga indefinida després de no rebre el sou del mes d'abril. 

Per què és important? La temporada de bany a Barcelona ja ha començat. Des de l'1 d'abril, la capital catalana ha iniciat la campanya de bany a les platges de la costa barcelonina. 

En detall: En principi, els equipaments destinats a salvament i socorrisme de les platges estan oberts al públic de 10:30 a 18:30. 

  • Durant la temporada alta de bany, del 27 de maig a l'11 de setembre l'horari dels equipaments de salvament i socorrisme de les platges serà de 10:30 a 19:30. 

Situació actual: Els socorristes de platges de Barcelona han iniciat una vaga indefinida després que l'empresa que té la concessió d'aquest servei a la capital catalana, Aunar Group, no els hagi pagat el sou del mes d'abril.

  • Així ho ha apuntat el sindicat CGT a través d'un comunicat en què ha indicat que la companyia ha dit que pateix problemes financers que li fan impossible poder assumir l'abonament de les nòmines.
  • El sindicat ha apuntat que Aunar Group ha anunciat que podria presentar un concurs de creditors que suposaria "deixar la ciutat sense un servei d'emergència bàsic".
  • CGT, al mateix temps, ha exigit que es compleixin els acords sindicals pactats i "unes condicions laborals i econòmiques dignes". També ha demanat a l’Ajuntament que intervingui per resoldre la situació.

Què diuen? “Exigim cobrar les nòmines immediatament o bé per l’empresa o per l’Ajuntament de Barcelona”, han apuntat des de CGT que han recordat que el consistori té 216.114 euros retinguts "com a garantia definitiva del contracte".

  • El sindicat ha assenyalat que aquest tema "no pot esperar per la gravetat que comporta pels empleats", sobretot a l'hora de fer front a despeses del dia a dia com l'habitatge, els serveis bàsics o l'alimentació.
  • Alhora ha considerat que Aunar Group "atenta amb els acords sindicals adquirits" l'any 2016 en relació amb el càlcul de l'extensió de contracte sobre l'excedent d'hores a la jornada que es realitza a les platges de Barcelona.
  • Així, han remarcat que l'empresa està pagant aquest excedent d'hores com a ordinàries i no com a extraordinàries. “No estem en contra de fer hores extres, però volem que es comptabilitzin aquestes hores que excedeixen la jornada diària”, ha apuntat el sindicat.
  • CGT ha dit que aquestes irregularitats se li sumen d'altres com no fer correctament l'avís perquè els socorristes es presentin dins el termini i en la forma escaient per a la campanya del 2023 i es reincorporin; un desemparament en la gestió del servei en el seu darrer any de licitació; formació pendent de l'any 2022; o manca de material de protecció.