Barcelona i Àrea
Acumulació d'usuaris esperant l'autobús a Barcelona
Foto: Acumulació d'usuaris esperant l'autobús a Barcelona | ACN
Mobilitat

Seguiment total de la vaga de conductors d'autobús de TMB

Temps de lectura: 2 minuts
Acumulació d'usuaris esperant l'autobús a Barcelona
Foto: Acumulació d'usuaris esperant l'autobús a Barcelona | ACN

La vaga de 24 hores dels treballadors d'autobusos de TMB aquest dijous 18 de maig ha tingut un "seguiment total" i només estan funcionant els serveis mínims, segons ha informat el sindicat convocat, la CGT.

Per què és important? El conjunt de sindicats dels treballadors del sector havien convocat dues setmanes de vaga, des del passat dilluns 15 de maig i fins al pròxim divendres 26 de maig, per denunciar que, segons diuen, el govern no està complint amb les condicions del conveni signat l'octubre de 2022.

  • Tot i que els sindicats minoritaris van desconvocar les aturades, la CGT va mantenir la vaga de 24 hores d'aquest dijous.

Què sabem? Durant la vaga es garanteixen els serveis mínims que són del 40% en hora punta (de 6:30 h a 9:30 h del matí i de 16:00 h a 20:00 h de la tarda) i del 20% la resta del dia.

  • Hi estan cridats els professionals dedicats al transport de mercaderies i passatgers i s'hi han adherit, segons CGT, les seccions sindicals de més de mig centenar d'empreses i empreses de transport com TMB Barcelona, entre d'altres.
  • El sindicat ha convocat una protesta per a aquest dijous a les onze del matí al carrer Mallorca de Barcelona, davant de la delegació del govern espanyol.

Què diuen? Els treballadors reclamen la jubilació als 60 anys i asseguren que la vaga ha arribat després del fracàs en els "intents de negociació" amb l'estat.

  • En un comunicat publicat per la CGT, avisa que les mobilitzacions poden anar de "menys a més" si no reben resposta de l'executiu.

Per altra banda: TMB ha qualificat els serveis mínims d'"insuficients", ja que havia demanat que fossin del 90%.

Reaccions: Els usuaris d'autobús de Barcelona han expressat queixes i han viscut les afectacions de la vaga ja a primera hora, en desplaçar-se als seus llocs de feina o d'estudi.

Etiquetes: Bus Vaga Barcelona