Barcelona i Àrea
Manifestació de l'Orgull LGBTI 2020 a la plaça Universitat de Barcelona
Foto: Manifestació de l'Orgull LGBTI 2020 a la plaça Universitat de Barcelona | Pau Venteo / Europa Press
Pride

Paulina Rubio i Loreen, les caps de cartell del Pride Barcelona 2023

Temps de lectura: 2 minuts
Manifestació de l'Orgull LGBTI 2020 a la plaça Universitat de Barcelona
Foto: Manifestació de l'Orgull LGBTI 2020 a la plaça Universitat de Barcelona | Pau Venteo / Europa Press

La celebració del Pride arriba a Barcelona del 3 al 16 de juliol i ja es van coneixent més detalls sobre com serà la programació.

Per què és important? El reconeixement dels drets del col·lectiu no s'estan traduint en respecte a la societat, que segons les dades, cada vegada és menys tolerant. Els casos de LGBTI-fòbia han augmentat un 15% a Catalunya des de principis de 2022, segons l'Observatori Contra l'Homofòbia.

Les caps de cartell del Pride Barcelona 2023

Paulina Rubio i Loreen encapçalen la programació del Pride Barcelona 2023 que se celebrarà als escenaris de l'avinguda Maria Cristina i a la plaça Universitat.

  • Altres artistes confirmats són Ptazeta, Eleni Foureira, Vicco, MS Nina, Ladilla Rusa, Agoney, Rosa López, WRS, María Escarmiento, Julieta, Sofía Martín, Karmento i Siderland.
  • Les presentadores d'aquesta edició seran Sharonne i Yolanda Ramos.

A més: A la plaça Universitat s'estrenarà l'espai 'village', que ocuparà 5.000 metres quadrats i oferirà espai a entitats, acollirà el Pride Kids i serà escenari dels concerts de La Prohibida y Algora, Joana Crass, Maruja Limón, Morreo, Rocío Saiz, Marina, Pitita, Clover Bish, Futurachicapop, Alan Neil, El Desplume i Oreiana.

Com serà la celebració?

El Pride d'enguany retrà homenatge a la vellesa. La celebració, que té com a lema 'L'orgull de les nostres vides. Fer anys, acompanyant-nos, és créixer', comptarà amb més de 5.000 metres quadrats de carpes i estands d'entitats LGTBI a la plaça Universitat.

  •  Aquest nou espai se suma al tradicional escenari de Maria Cristina per "descentralitzar" la celebració.

Com serà la marxa? L’avinguda Maria Cristina continuarà acollint els principals concerts i serà el lloc on es llegirà el manifest un cop acabada la manifestació, que serà el dia 15.

  • El recorregut serà el mateix que l'edició del 2019 i el 2021: començarà a Les Tres Xemeneies i anirà fins a la plaça Espanya.
Etiquetes: LGBTIQ+ Barcelona