Barcelona i Àrea
Restaurant Disfrutar a Barcelona
Foto: Restaurant Disfrutar a Barcelona | Grupo MCI
Gastronomia

Barcelona té el segon millor restaurant del món dirigit per 3 excaps d'elBulli

Temps de lectura: 2 minuts
Restaurant Disfrutar a Barcelona
Foto: Restaurant Disfrutar a Barcelona | Grupo MCI

El rànquing The World 50 best restaurants ha coronat un restaurant de la gastronomia catalana a l'Olimp internacional i l'ha considerat que és el millor d'Europa i el número dos a escala mundial. 

Per què és important? The World 50 best restaurants és una llista elaborada per l'empresa britànica Willian Reed Business Media basada en una enquesta a diferents xefs internacionals, restauradors, gurmets i crítics culinaris. De les seves respostes surten els que es consideren els 50 millors restaurants del món. 

Què en sabem? El restaurant Disfrutar de Barcelona ha estat escollit com el segon millor restaurant del món i el primer en el continent europeu. 

  • El restaurant capitanejat per Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch, tots ells antics treballadors d'elBulli, ha quedat per darrere del restaurant que s'ha coronat com el millor del món, el Central de Lima (Perú). 
  • L'entrega de premis s'ha celebrat aquest dimarts a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València. 

En detall: El Disfrutar ha protagonitzat un ascens meteòric en la distinció més rellevant de la gastronomia mundial, passant del número 9 del rànquing el 2019, al 5 el 2021.

  • El 2022 va entrar al podi, quedant tercer, una posició que ara ocupa el Diverxo, del xef Dabiz Muñoz. 
  • El restaurant està situat en plena Eixample de Barcelona, al carrer de Villarroel.
  • L'establiment barceloní, obert des del desembre del 2014 per tres excaps de cuina d'elBulli, rep així el reconeixement a la seva aposta avantguardista i creativa, arrodonida des del 2018 amb dues estrelles Michelin.

D'on venim? No és la primera experiència en restauració dels xefs catalans després que elBulli tanqués. Una vegada va tancar l'establiment de Ferran Adrià, el trio format per Casañas, Castro i Xatruch van decidir refermar el què havien après obrint el Compartir, un restaurant a Cadaqués que va aixecar la persiana l'abril del 2012. 

En profunditat: Des del 2019 la normativa de l’organització dicta que els restaurants que han ocupat la primera posició del podi passin automàticament a la categoria honorífica dels Best of the Best, on hi ha El Celler de Can Roca o elBulli.