Barcelona i Àrea
Desenes de joves i agents de la Guàrdia Urbana als búnquers abans de la instal·lació de la tanca
Foto: Desenes de joves i agents de la Guàrdia Urbana als búnquers abans de la instal·lació de la tanca | @gelaatinaa
Successos

La pallissa a un veí de 76 anys, últim episodi de tensió pel turisme al Carmel

Temps de lectura: 2 minuts
Desenes de joves i agents de la Guàrdia Urbana als búnquers abans de la instal·lació de la tanca
Foto: Desenes de joves i agents de la Guàrdia Urbana als búnquers abans de la instal·lació de la tanca | @gelaatinaa

Els veïns del Turó de la Rovira del barri del Carmel s'han manifestat aquest dilluns per denunciar la pallissa que va rebre el Joan, de 76 anys per un grup de joves que es volien colar a les bateries el passat 21 de juny.

Per què és important? L'agressió física contra aquest resident és l'episodi més greu de la tensió veïnal a Barcelona generada per la massificació turística. Les bateries del Carmel, mal anomenades 'búnkers' és un dels exemples principals d'aquest fenomen, que els veïns denuncien des de fa una dècada.

Context: El maig, l'Ajuntament va instal·lar una tanca per vetar l'accés il·limitat de persones en aquest espai, que en alguns dies concentrava centenars de persones. La cirereta que denunciaven els veïns fa uns mesos van ser les festes amb un DJ.

D'on venim? En la denúncia als Mossos d'Esquadra, la víctima relata que eren les 22:30 quan va detectar un grup de persones saltant la tanca municipal, un fet que passa sovint. 

  • L'home va començar a gravar els salts amb el mòbil i va recriminar en anglès l'actitud dels joves. 
  • Aleshores, un grup d'entre "6 o 7 persones" van encarar-se a l'home i un d'ells li va propinar una puntada de peu a la panxa que el va fer caure. 
  • Quan estava a terra, una noia li va prendre el mòbil i la víctima va reaccionar agafant una cadena de casa seva i colpejant-la a l'esquena.

Què en sabem? Una trentena de persones es va concentrar a uns metres de les bateries per mostrar el seu suport al Joan. Amb missatges com "Els veïns estem farts" i altres proclames contra els botellots, van denunciar que encara hi ha visitants que accedeixen a aquest privilegiat mirador, tot i que el seu accés està tancat a partir de les 19:30 i fins a les 09:30.

Què diuen? El Consell Veïnal del Turó de la Rivera va convocar la concentració amb el lema "Si ens toquen a un, ens toquen a tot el barri. Al Carmel, qui vingui a fer el brètol, sigui turista o local, sobra".

 

Etiqueta: Turisme