Barcelona i Àrea
La plaça de Catalunya, amb la policia i els desallotjats pel paquet sospitós a l'estació
Foto: La plaça de Catalunya, amb la policia i els desallotjats pel paquet sospitós a l'estació | Principal
Successos

Els Mossos tornen a desallotjar Plaça Catalunya per un fals avís de bomba

Actualitzat: Dimarts, 27 de juny de 2023. 20:08
Temps de lectura: 2 minuts
La plaça de Catalunya, amb la policia i els desallotjats pel paquet sospitós a l'estació
Foto: La plaça de Catalunya, amb la policia i els desallotjats pel paquet sospitós a l'estació | Principal

Els Mossos d'Esquadra han desallotjat l'estació de Plaça Catalunya per una sospita de bomba la tarda d'aquest dimarts 27 de juny; a més, han interromput la circulació de trens de Rodalies, Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) i metro. Finalment, les comprovacions han determinat que es tracta d'una falsa alarma.

Per què és important? Es tracta del segon dia consecutiu que la policia ha hagut de desallotjar la cèntrica estació de Barcelona, després que aquest dilluns es produís una altra falsa alarma de bomba.

Què ha passat? Poc després de les sis de la tarda, els serveis de la megafonia de Plaça Catalunya han anunciat que s'aturava la circulació de tren i metro per ordre dels Mossos d'Esquadra.

  • Pocs minuts després, Rodalies ha fet un altre tuit dient que ja s'havia restablert la circulació i que els trens recuperarien progressivament la circulació.
  • La megafonia dels trens anunciava: "Aquest tren ha estat aturat per ordre dels cossos i forces de seguretat de l'estat".

Els motius: Fonts dels Mossos d'Esquadra han explicat que tenien sospites que hi hagués una bomba en una paperera de l'estació. Treballadors del metro han detectat que, en una paperera, se sentia "el soroll d'un rellotge" i que també "s'hi veien cables".

  • La policia catalana ha activat la unitat d'explosius Tedax i la canina per comprovar la troballa; finalment, han descartat que es tractés d'una bomba.
  • Segons han explicat els agents, es tracta d'un dispositiu d'alarma que porten habitualment patinets o altres vehicles similars.

Què esperar? Els Mossos han informat que obren una investigació per esclarir els fets i localitzar qui hauria posat l'objecte a l'interior de la paperera. 

D'on venim? Ahir dilluns 26 de juny es va aturar tota la circulació a l'estació de Plaça Catalunya durant 15 minuts per un fals avís de bomba.