Barcelona i Àrea
Un socorrista a la platja de Barcelona
Foto: Un socorrista a la platja de Barcelona | Ajuntament de Barcelona
Barcelona

Els socorristes de les platges de Barcelona faran vaga indefinida

Temps de lectura: 1 minut
Un socorrista a la platja de Barcelona
Foto: Un socorrista a la platja de Barcelona | Ajuntament de Barcelona

Els socorristes de la capital catalana començaran una vaga indefinida aquest divendres. 

Què en sabem? Els treballadors encarregats de salvaguardar la salut i la seguretat dels usuaris de les platges de Barcelona aniran a una vaga indefinida a partir d'aquest divendres 28 de juliol. 

El motiu: Els socorristes barcelonins protesten per la manca de personal. 

  • S'ha decidit anar a la vaga, convocada pel sindicat CGT, després que la mediació amb l'empresa que gestiona el servei a les platges, Aunar, hagi fracassat. És per aquest motiu que els treballadors han decidit mobilitzar-se i demanar una ampliació de la plantilla. 

En detall: Els treballadors també denuncien que no es compleix la llei de prevenció de riscos laborals. Els socorristes es queixen que l'incompliment de la llei afecta les revisions mèdiques i dermatològiques, l'entrega d'uniformes i d'equips de protecció individual. 

  • A més també es queixen que hi ha errors de liquidació de les nòmines i que s'entreguen fora dels terminis legals. 
  • Els socorristes denuncien que a causa d'aquesta situació, l'empresa està ampliant els torns de vigilància, el que suposa fent més hores laborals. 

Previsions: Els socorristes de les platges han convocat una manifestació a la plaça Sant Jaume de Barcelona, davant de l'Ajuntament, a les 10:00 del matí del divendres que comença la vaga. 

D'on venim: No és la primera vegada que el sector convoca una vaga. El passat mes de maig, els socorristes van suspendre l'aturada convocada per Sant Joan a l'espera de millorar les seves condicions laborals. 

Etiquetes: Barcelona Platges