Barcelona i Àrea
Ajuntament de Badalona
Foto: Ajuntament de Badalona | Ajuntament de Badalona
Mobilitat

Guerra entre Badalona i el govern espanyol per la ZBE: Albiol l'ajorna tres anys

Temps de lectura: 1 minut
Ajuntament de Badalona
Foto: Ajuntament de Badalona | Ajuntament de Badalona

El govern espanyol avisa l'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, de portar l'ajuntament als tribunals si ajorna l'entrada en vigor de les restriccions de vehicles a les zones de Baixes Emissions (ZBE). 

D'on venim: L'alcalde de Badalona ha anunciat que el seu executiu ha aprovat ajornar fins a l'any 2027 l'entrada en vigor de la ZBE a Badalona, que havia d'entrar en vigor el pròxim 1 de gener de 2024. 

  • Albiol justifica la decisió perquè "no es pot castigar als veïns a canviar-se el cotxe en mig d'un moment econòmic tan difícil". 

Què diuen? La vicepresidenta tercera i ministra per a la Transició Ecològica en funcions, Teresa Ribera, ha avisat Albiol que portaran a l'Ajuntament de Badalona als tribunals per l'ajornament. 

  • Ribera considera que és una decisió "política" de l'alcalde i "orquestrada des del PP". 
  • A més, la ministra ha anunciat que reclamaran al municipi els gairebé dos milions d'euros que es van transferir "per fer viable" la ZBE.
  • "Creiem que és una espècie de senya identitària ideològica en contra de la salut pública", ha afegit. La ministra ha assegurat que els arguments de Garcia Albiol són "excuses" i ha demanat "oferir alternatives" amb un transport públic de qualitat.

Per altra banda, l'alcalde de Badalona ha publicat un vídeo a les xarxes socials on ha justificat la seva decisió de prorrogar la mesura de restriccions de vehicles a la ZBE.