Barcelona i Àrea
La Cavalcada de la Mercè, la gran desfilada de la tarda de la festa major
Foto: La Cavalcada de la Mercè, la gran desfilada de la tarda de la festa major | Víctor Parreño Vidiella / Ajuntament de Barcelona
Mercè 2023

Festes de la Mercè 2023: Així serà el dispositiu de seguretat a Barcelona

Temps de lectura: 2 minuts
La Cavalcada de la Mercè, la gran desfilada de la tarda de la festa major
Foto: La Cavalcada de la Mercè, la gran desfilada de la tarda de la festa major | Víctor Parreño Vidiella / Ajuntament de Barcelona

A partir d'aquest divendres 22 fins al 25 de setembre tenen lloc les festes de la Mercè 2023 a Barcelona. Quatre dies en què es reforçarà el dispositiu de seguretat, els treballs de neteja i la mobilitat i seguretat viària a la ciutat.

Seguretat: 1.800 agents de la Guàrdia Urbana vetllaran per la seguretat dels barcelonins durant les festes de la Mercè. 

  • Pel que fa als Mossos d’Esquadra, la policia catalana reforçarà, amb 1.185 agents, el seu servei a les carreteres que donen accés a la capital catalana, i es realitzaran més de 1000 controls d’alcoholèmia i drogues.
  • Aquestes festes el Servei de Protecció Civil, Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament (SPCPEIS) i la Guàrdia Urbana de Barcelona tornaran a activar el servei de drons.
  • Els serveis de neteja de Barcelona es reforçaran amb gairebé 900 persones i més de 300 equips de neteja. A més, s’instal·laran 1.300 papereres.

Punts liles: L’Ajuntament de Barcelona obrirà dos punts lila informatius per sensibilitzar i actuar coordinadament en cas d’agressions sexuals i per LGTBI-fòbia durant les nits de les Festes de la Mercè.

  • Els estands seran fàcilment identificables gràcies al característic color lila i els lemes “Barcelona lliure d’agressions masclistes” i “BCNantimasclista”.
  • Estaran ubicats al c/ Menéndez i Pelai, de divendres a dilluns de 20:00 a 5:00; o a la Platja del Bogatell de divendres a diumenge de 20:00 a 5:00.

Mobilitat: El Metro funcionarà sense interrupció les nits de divendres 22, dissabte 23 i diumenge 24 de setembre per afavorir la mobilitat amb transport públic.

  • Així, de divendres a dilluns, el metro oferirà 91 hores de servei continuat: els trens circularan des de les 5 de la matinada de divendres, 22 de setembre, fins a les 12 de la nit de dilluns 25.
  • Hi haurà més trens a totes les línies convencionals principalment a les franges horàries d’última hora i non-stop, on s’ampliarà l’oferta un 33% respecte a l’habitual, així com a primera hora de dissabte, diumenge i dilluns.
  • Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) reforçarà el servei a les línies L6, L7, L8 i L12 que oferiran servei ininterromput les nits del 22, 23 i 24 de setembre amb un interval de pas d’un tren cada 20 minuts.
  • El TRAM realitzarà servei ininterromput a les línies T2, T3, T4 i T5, des de les 5.00 h de la matinada del divendres 22 fins a les 00.00 h de la nit del dilluns 25 de setembre.

Finalment, consulta aquí tots els concerts que tindran lloc per les Festes de la Mercè 2023.